R. Žemaitaitį užgriuvo negandos: partijoje – sukilimas | KaunoDiena.lt

R. ŽEMAITAITĮ UŽGRIUVO NEGANDOS: PARTIJOJE – SUKILIMAS

Daliai partijos „Tvarka ir teisingumas“ narių reiškiant kritiką organizacijos lyderiui Remigijui Žemaitaičiui, šis žada pasitikrinti pasitikėjimą partijoje.

„Jeigu bus tokia valia, kad taryboje arba partijos nariai, kurie nepritaria mano idėjoms, nepritaria tiems mano darbams, kuriuos aš dariau, matyt, man pačiam reikės pasitikrinti kongrese savo pasitikėjimą, kiek aš jo turiu. Gal aš jo nebeturiu. Jeigu nebeturiu, natūraliai teks pasitraukti iš partijos pirmininkų“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

Taip jis komentavo pirmadienį vykusį neformalų dalies „tvarkiečių“ skyrių pirmininkų ir partijos valdybos narių susirinkimą.

Naują frakciją Seime įkūręs buvęs „tvarkiečių“ seniūnas Vytautas Kamblevičius žurnalistams sakė, kad dauguma susirinkimo dalyvių kėlė klausimą dėl galimybės R. Žemaitaičiui toliau vadovauti partijai.

„Vakar buvome susirinkę ir buvo dauguma valdybos narių, visi regionų vadovai aptarėme visas problemas, kas čia vyksta pas mus ir priėmėme galutinį sprendimą, sakyčiau, vienbalsiai, kad reikia skubos tvarka kviesti tarybos posėdį ir svarstyti dėl gerbiamo Žemaitaičio užimamų pareigų, ar jis toliau gali būti partijos lyderiu“, – teigė V. Kamblevičius.

Anot jo, tarybos posėdžio data turėtų būti paskirta kitą savaitę per „Tvarkos ir teisingumo“ valdybos posėdį.

Jo arogancijos, kurios pasako, kad vienintelis žmogus yra aukščiau už visą partiją, nepriimtinos daugiau žmonių.

„Tvarkiečių“ valdybos narys, Pasvalio skyriaus pirmininkas Stasys Vainauskas BNS sakė, kad dalies partijos narių netenkina lyderio elgesys ir požiūris į partiečius.

„Jo arogancijos, kurios pasako, kad vienintelis žmogus yra aukščiau už visą partiją, nepriimtinos daugiau žmonių. Antras dalykas, diskriminacija pagal amžių jau atvira iš jo pusės. Mano skyriuje maždaug 60 proc. yra tokių žmonių, kurie diskriminuojami. Šitoks žmogus, mūsų skyriaus nuomone, neturėtų vadovauti“, – sakė S. Vainauskas.

Anot jo, partijos pirmininkas turi telkti žmones, o ne „nurodinėti, daryti išskirtines grupes“.

„Partijos pirmininkas turi būti vienodas visiems žmonėms – tiek jaunam, tiek senam“, – pabrėžė Pasvalio skyriaus vadovas.

R. Žemaitaitis teigė norįs permainų partijoje, nes dabar tokia, kokia ji yra, nebegali toliau sėkmingai veikti.

„Man buvo suformuotas uždavinys vesti derybas su kitomis politinėmis partijomis ir visuomeniniais veikėjais, kurie galėtų prisidėti prie mūsų partijos arba jungtis, rugsėjo pirmą savaitę turėjau keletą susitikimų, dar šiandien turiu vieną susitikimą, bus matyti. Aišku, čia bus lemiamas klausimas dėl manęs, ar mano noras, kad partija atsinaujintų, keistųsi, sulauks palaikymo ar ne“, – antradienį kalbėjo jis.

„Šiandien gaila dėl to, kas vyksta dvi savaites. Treji metai, kai „Tvarka ir teisingumas“ pasikeitė, įgavo tam tikro stabilumo, gali jį iššvaistyti ir tiesiog tos partijos gali nebelikti“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę Seime sugriuvo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija, o jos pagrindu susikūrė nauja frakcija „Lietuvos gerovei“.

„Tvarkiečių“ frakciją paliko jos seniūnas V. Kamblevičius, Seimo nariai Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava ir Juozas Imbrasas. Prie naujos frakcijos prisidėjo „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas R. Žemaitaitis liko vienas ir dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Persenęs (ir subobėjęs) gaidys turi pasitraukt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS