Rokiruotės: į „valstiečių“ frakciją Seime grįžta N. Puteikis | KaunoDiena.lt

ROKIRUOTĖS: Į „VALSTIEČIŲ“ FRAKCIJĄ SEIME GRĮŽTA N. PUTEIKIS

Prieš prezidento rinkimus valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime palikęs parlamentaras Naglis Puteikis grįžta į ją.

„Šiandien prie valdančiosios koalicijos prisijungs Naglis Puteikis“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Centro partijos pirmininkas N. Puteikis BNS teigė grįžtąs į frakciją, nes „dingo kliūtys, skirtumai ir priežastys“, dėl kurių jis paliko „valstiečius“.

Politikas sakė iš LVŽS frakcijos išėjęs, nes Vyriausybė „pradėjo rūpintis tik turtingaisiais Lietuvos žmonėmis, kurie moka tik kelis procentus nuo savo visų pajamų“.

„(...) kada nusisuko Vyriausybė (nuo skurdo mažinimo politikos – BNS), tada išėjau iš frakcijos“, – tvirtino N. Puteikis.

Anot jo, nauja koalicijos sutartis situaciją ištaisė.

Svarbiausia, kad šita koalicija ir šita Vyriausybė tuos dešimt punktų vykdytų. Jeigu nevykdys, aš vėl išeisiu.

„Grįžta prie pajamų ir turtinės nelygybės mažinimo, prie progresinio pajamų apmokestinimo, prie skurdo naikinimo, didinant vaiko pinigus, įvedant nemokamą bakalaurą ir nemokamą vaikų maitinimą mokyklose“, – vardijo parlamentaras.

„Koalicijos programa visiškai atitinka Centro partijos programą ir vertybes“, – pabrėžė jis.

N. Puteikis tvirtino, kad jo pasitraukimas buvo „spaudimas politikams, kad jie grįžtų prie rūpesčio eiliniais žmonėmis“.

„Svarbiausia, kad šita koalicija ir šita Vyriausybė tuos dešimt punktų vykdytų. Jeigu nevykdys, aš vėl išeisiu“, – pridūrė jis.

N. Puteikiui grįžus į LVŽS frakciją, joje bus 49 nariai.

N. Puteikis iš LVŽS frakcijos pasitraukė šių metų vasarį. Jis pareiškė išeinantis iš frakcijos, nes LVŽS „kandidatu į prezidentus iškėlė patį liberaliausią narį“. „Valstiečiai“ kandidatu į prezidentus kėlė premjero Sauliaus Skvernelio kandidatūrą, bet jis nepateko į antrą rinkimų turą.

N. Puteikis taip pat dalyvavo prezidento rinkimuose. Jis surinko 0,79 proc. balsų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

natalija

Puteikis visada dirbo tautai Pagarba daugiau tokiu seimunu

tai

ka?.. kaip rusai sako Naglas bet Putiovas isvertus izulus bet vikrus ir matosi yra tiesos nes vardai nusako likima ir zmogaus charakteri.....

babunė iš Pelėsių

Oi Nagli, aš meldžiausi ir balsavau už tave kad porzidentu būtum, sakei penciją pakelsi.... ve tep... o tamsta pabėgai... o kaip mano pencija..????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS