S. Skvernelis: koalicija, neatstatydinus V. Pranckiečio, nesugrius | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: KOALICIJA, NEATSTATYDINUS V. PRANCKIEČIO, NESUGRIUS

Premjeras Saulius Skvernelis teigia nepalaikąs nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu inicijavimo ir tikriausiai šiame balsavime nedalyvausiąs.

Skubinti šios procedūros, teigia premjeras, nereikėtų, nes koalicijos sutartis, pasak jo, ir nepakeitus Seimo vadovo vis tiek liks galioti.

„Nemanau, kad tą dalyką reikėtų forsuoti, skubinti ir keisti Seimo pirmininką“, – antradienį Seime sakė S. Skvernelis.

Koalicija, neatstatydinus V. Pranckiečio, nesugrius, tikina premjeras.

Nemanau, kad tą dalyką reikėtų forsuoti, skubinti ir keisti Seimo pirmininką.

„Tikrai nemanau, nes tą patį ir (koalicijos. – ELTA) partneriai yra pasakę ir visi suprantame, kad tai nebuvo ta pozicija, kurios jie norėjo. (...) Manyčiau, kad (koalicija. – ELTA) liks“, – teigia S. Skvernelis, pridūręs, kad palaiko V. Pranckiečio siekį likti pareigose.

„Aš nepalaikysiuSeimo pirmininko atstatydinimo, jeigu toks klausimas bus. Apskritai greičiausiai net nedalyvausiu (balsavime dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu. – ELTA)“, – pridūrė premjeras.

ELTA primena, kad pirmadienį posėdžiavusi LVŽS taryba pritarė koalicinės sutarties vykdymui, pagal kurią Seimo pirmininko postas turi atitekti koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“. Anot R. Karbauskio, tarybos susirinkimo metu buvo balsuota, ar visi partijos nariai privalo vykdyti sutartį. Už tai balsavo 68 tarybos nariai, prieš – 1, o susilaikė 7.

Pats Seimo vadovas V. Pranckietis teigė, kad balsavimas jo nenustebino, todėl ir toliau laikysis savo nuomonės ir iš posto trauksis tik įvykus nepasitikėjimo procedūrai Seime.

Į partiją nestos

S. Skvernelis tikina, kad kol kas tapti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariu tikrai nesvarsto. Pasak premjero, įvykęs LVŽS tarybos posėdis parodė, kad aukščiausią reitingą partijoje turintį Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį partija nori išmesti iš posto.

„Matote, šiandien situacija yra tokia, kad V. Pranckietis yra populiariausias ir didžiausią pasitikėjimą turintis LVŽS narys visuomenėje, ir partija tą savo populiariausią narį nori išmesti iš pozicijos. Bet čia yra partijos apsisprendimas ir partijos vidaus reikalas“, – teigė ministras pirmininkas.

Premjeras patikino, kad stoti į partiją tikrai neketina, o ir dalyvauti kituose Seimo rinkimuose po LVŽS vėliava, pasak jo, dar kalbėti anksti.

Tuo metu paklaustas, kaip vertina Ramūno Karbauskio išlaikytą pasitikėjimą partijoje, S. Skvernelis teigė, kad apklausos dėl LVŽS lyderio rodo kardinaliai kitokį vaizdą, bet „valstiečiai“ patys apsisprendė juo pasitikėti.

„Visuomenės apklausos rodo kitokį vaizdą, bet pati partija, bendruomenė pati apsisprendžia dėl savo lyderių ir kokius juos nori matyti“, – teigė premjeras.

ELTA primena, kad pirmadienį LVŽS taryba pareiškė pasitikėjimą partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu. Tai paaiškėjo po slapto balsavimo. 65 tarybos nariai pasisakė, kad palaiko R. Karbauskį kaip LVŽS pirmininką, lyderį, prieš buvo 11, 3 - susilaikė, 1 biuletenis buvo sugadintas.

Taryba taip pat pritarė koalicinės sutarties vykdymui, pagal kurią Seimo pirmininko postas turi atitekti koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“. Pasak LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio, tarybos susirinkimo metu buvo balsuota, ar visi partijos nariai privalo vykdyti sutartį. Už tai balsavo 68 tarybos nariai, prieš - 1, o susilaikė 7.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Emily Marshall

Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokestis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoTi šia nuoroda >>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

Anonimas

Nesugrius ,tačiau seimas negalės produktyviai dirbti.Manau Pranckietis sau didelį minusą parašė,tokio žmogaus niekas nenorės į bet kokį postą.Pagalvokite,kam reikalingas užgrobėjas,nrgirdintis ką jam sako.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS