S. Skvernelis: tai atsakas į J. Narkevičiaus istoriją | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: TAI ATSAKAS Į J. NARKEVIČIAUS ISTORIJĄ

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad prezidento Gitano Nausėdos sprendimą neskirti Luko Savicko ekonomikos ministru lėmė ginčai dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus.

„Niekam nėra paslaptis, koks tai yra atsakas į kokius sprendimus“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras.

„Iki istorijos su susisiekimo ministru šitas kandidatas buvo nekeliantis niekam abejonių“, – pridūrė S. Skvernelis.

Ministras pirmininkas užsiminė, kad jo patarėjui ekonomikai L. Savickui suteiks „dar didesnę atsakomybę“ negu jis turi dabar, tačiau nedetalizavo, ar ir kaip keisis jo pareigos.

Premjeras sakė, kad dar svarstys, ar teikti kitą kandidatą į ministro pareigas.

Prezidentas G.Nausėda sakė, kad 29 metų L. Savicko kandidatūrą atmetė, nes „jis dar nėra įrodęs, kad galės greitai įgyvendinti reikšmingus pokyčius“ per laiką iki rinkimų.

G. Nausėda ragino ministrą J. Narkevičių trauktis iš pareigų, bet S. Skvernelis nusprendė, kad ministras gali dirbti toliau.

Antrina R. Karbauskis

Prezidento G. Nausėdos sprendimas neskirsti į ekonomikos ministrus L. Savicko yra atsakas dėl J. Narkevičiaus, teigia valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Dabar mes taip įdomiai turim jaustis. Jausmas dabar toks, kad tarytum atsakyta valdančiajai koalicijai į tą J. Narkevičiaus temą“, – BNS sakė valdančiųjų lyderis.

Jis taip pat teigė, kad šalies vadovas galėjo iškart pasakyti premjerui S. Skverneliui, kad neskirs pateikto kandidato į ministrus.

„Reikėjo sakyt premjerui, kad nebūtų iš viso teikiamas kandidatas, jeigu laikotarpis per trumpas prezidentui atrodo. Dabar gavosi, kad kandidatas pristatinėjamas, jo atžvilgiu nėra jokių argumentų, bet jis neskiriamas“, – teigė R. Karbauskis.

Dabar gavosi, kad kandidatas pristatinėjamas, jo atžvilgiu nėra jokių argumentų, bet jis neskiriamas.

„Ne neigiamai vertinu, aš visiškai suprantu, tai yra argumentas. Aš tik sureaguoju į tai, kam tada reikėjo svarstyti. Reikėjo iškart pasakyti, kad laikas per trumpas“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis taip pat teigė, kad greičiausiai valdantieji nesvarstys siūlyti kito kandidato į ministrus.

„Kaip gali būti kitas kandidatas, jeigu šitam kandidatui jokios pastabos nėra“, – tvirtino „valstiečių“ lyderis.

Reikės jungti ministerijas?

Prezidentui trečiadienį atsisakius L. Savicką skirti ekonomikos ir inovacijų ministru, reikės imtis Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijų sujungimo, teigia valdančiųjų „socialdarbiečių“ atstovas.

„Nepatvirtino, tai nepatvirtino, prezidentas tokią teisę turi, tai nekvestionuotina. Yra variantas B. O variantas B – atgal sujungti abi ministerijas į vieną“, – trečiadienį BNS sakė Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas „socialdarbietis“ Rimantas Sinkevičius.

Nepatvirtino, tai nepatvirtino, prezidentas tokią teisę turi, tai nekvestionuotina.

Anot jo, sujungti ministerijų iki kadencijos pabaigos galbūt ir nepavyks, bet galima pradėti procesą.

Prezidento ir valdančiosios daugumos santykius po šio Gitano Nausėdos žingsnio Seimo narys pavadino šaltuku.

Anot jo, „tarpinstitucinis šaltukas tarp prezidento, Vyriausybės, valdančiosios daugumos tikrai bendram labui nepadeda“.

R. Sinkevičius sakė nematąs prasmės siūlyti naują kandidatą į ekonomikos ministrus.

„Priežastis tada bus ta pat. Kokį besurastum kandidatą, vis tiek iki rinkimų laiko nebepailginsi. Prezidentas galės motyvuoti, kad vis tiek per mažas laikas. Matyt, būsime priversti jungti tas ministerijas arba bent jau pradėti jungimo procesą“, – kalbėjo jis.

Prezidentas G. Nausėda atmetė premjero Sauliaus Skvernelio teiktą savo patarėjo L. Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus. Anot valstybės vadovo, L. Savickui pritrūktų patirties per trumpą kadencijos pabaigos laiką atlikti svarbių sektoriui darbų.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalį.

GALERIJA

  • S. Skvernelis: tai atsakas į J. Narkevičiaus istoriją
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Che - 'konservai' ėmė prezidentą šokdint per savo Trojos arklį vyriausybėje.

tai

politklounai ir aferistai pasistate veidmaini marionete kuri ko gero soroso pinigais buvo mokama doiclande finansgudrybiu kurios gula ant visu peciu ju paciu nelieciant nes tai u spec t vasalai o mes /gojai/.....?...

O man panašu , kad

nyksta prezidentinės priesaikos sakinys BŪTI VISIEMS TEISINGU . Nusivyliau .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS