Šalies vadovas: A. Verygai kilę uždaviniai buvo ne pagal jo jėgas | KaunoDiena.lt

ŠALIES VADOVAS: A. VERYGAI KILĘ UŽDAVINIAI BUVO NE PAGAL JO JĖGAS

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai kilę uždaviniai buvo ne pagal jo jėgas, todėl sveikina Vyriausybėje priimtą organizacinį sprendimą perimti proceso koordinavimą premjero Sauliaus Skvernelio lygiu.

„Ponas A. Veryga kaip medikas, ko gero, pačioje krizės pradžioje konstatavo, kad yra didelė grėsmė. Tuo metu turbūt Europoje dar nemažai kas su šypsena palydėdavo tokius teiginius ir sakė, kad nieko nereikia stabdyti, nes sustabdysime ir ekonomiką tuo pačiu. Ponas A. Veryga pasirodė šitoje srityje teisus“, – po apsilankymo Ekstremaliųjų situacijų operacijų valdymo centre trečiadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Visgi šalies vadovas pripažino, kad vėlesnėmis savaitėmis A. Verygai kilę uždaviniai buvo ne pagal jo jėgas, todėl, pasak prezidento, proceso valdymas pradėjo trūkinėti.

„Taip, vėlesnėmis savaitėmis iš tikrųjų jam teko spręsti tuos uždavinius, kurie buvo ne jo jėgoms ir ypač vadybiniai, organizaciniai uždaviniai. Mes labai akivaizdžiai pamatėme, kad proceso valdymas pradėjo trūkinėti per siūles“, – sakė prezidentas.

Mes labai akivaizdžiai pamatėme, kad proceso valdymas pradėjo trūkinėti per siūles.

G. Nausėda teigė esąs įsitikinęs, kad pastarąją savaitę priimtas sprendimas kovai su koronavirusu įkurti dar vieną instituciją, kuriai vadovautų pats premjeras, buvo teisingas.

„Tai manau, kad praėjusią savaitę buvo padarytas tikrai geras organizacinis sprendimas koordinuojant šį procesą premjero lygiu, suskirstant jį pagal funkcijų grupes į atskirus komitetus, atskiras darbo grupes ir dabar, man atrodo, atsirado gerokai daugiau tvarkos ir pačiam ponui A. Verygai dirbti tapo šiek tiek lengviau“, – patikino šalies vadovas.

Prezidentas įsitikinęs, kad, A. Verygai išnaudojus susidariusias palankias galimybes santykiams su gydymo įstaigomis gerinti, būtų artėjama prie norimo rezultato, tačiau akcentuoja, kad kol kas pagrindo nusiraminti nėra.

„Jeigu jis išnaudos dabar susidariusias palankesnes aplinkybes savo santykiams su gydymo įstaigomis normalizuoti ir sutvarkyti, tai manau, kad mes po truputį artėsime to rezultato, kurio visi norėtume, link. Tačiau šiandien sakyti, kad viskas yra gerai, ir nusiraminti tikrai neturiu tokio pagrindo“, – teigė G. Nausėda.

ELTA primena, kad Vyriausybė pastarąjį trečiadienį nusprendė vadovavimą suvaldant koronaviruso krizę sutelkti premjero Sauliaus Skvernelio rankose. Ministras pirmininkas vadovauja naujai įsteigtam specialiajam komitetui.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Nefantazuoti

Tegul tik visi taip atsakingai dirba kaip p. VERYGA-iškart pagerės gyvenimas Lietuvoje!

JE Nepotas Broileris

Būčiau be vargo susitvarkęs, jei ka - kaltas KA ministras...

Piktas

Kiek ta ... dar laikys ministro kedeje?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS