Seimas ėmėsi dokumento, kuris leis vaikams kreiptis į JT dėl jų teisių pažeidimų | KaunoDiena.lt

SEIMAS ĖMĖSI DOKUMENTO, KURIS LEIS VAIKAMS KREIPTIS Į JT DĖL JŲ TEISIŲ PAŽEIDIMŲ

Seimas ėmėsi dokumento, kuris Lietuvos vaikams leis kreiptis į Jungtines Tautas (JT) dėl jų teisių ir interesų pažeidimų.

Parlamentarai šią savaitę po pateikimo pritarė atitinkamo JT Vaiko teisių konvencijos protokolo ratifikavimui bei kartu teikiamiems įstatymų pataisų projektams. Juos toliau svarstys Seimo komitetai.

Pasak projektus pateikusios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, ratifikuodama protokolą Lietuva prisiims įsipareigojimą apsaugoti vaiko teises visais aspektais – taip, kaip numatyta konvencijoje ir jos protokoluose.

Įsigaliojus dokumentui, anot ministerijos, Lietuvai galiotų JT komitetų nagrinėjamuose atvejuose sudaryti taikūs susitarimai, taip pat iki trijų kartų galėtų didėti žalos atlyginimo sumos už pažeistas turtines ir neturtines vaiko teises, kai yra taikiai susitariama, ne teismo tvarka.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme taip pat būtų įtvirtinta vaiko teisė pačiam ar per kitus asmenis kreiptis į Jungtinių Tautų Vaiko teisių komitetą.

Lietuvai JT komitetų nagrinėjamuose atvejuose atstovautų Vyriausybės atstovas Europos Žmogaus Teisių Teisme.

Į JT Vaiko teisių komitetą būtų galima kreiptis tik po to, kai būtų įgyvendintos visos teisinės ir neteisinės procedūros Lietuvoje. JT komitetų priimti sprendimai yra rekomendacinio pobūdžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Cha,cha,neoliberastijos demokratijos

grimasos ...

atspekite kas skusis

Pe di ka i ir pe di ku vaikai pe dik ai

Sabina

Pipec

SUSIJUSIOS NAUJIENOS