Seimo Etikos ir procedūrų komisija pradėjo dar vieną tyrimą dėl R. Žemaitaičio pasisakymų | KaunoDiena.lt

SEIMO ETIKOS IR PROCEDŪRŲ KOMISIJA PRADĖJO DAR VIENĄ TYRIMĄ DĖL R. ŽEMAITAIČIO PASISAKYMŲ

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) trečiadienį nusprendė pradėti dar vieną tyrimą dėl parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio pastaruoju metu feisbuke skelbtų antisemitinio pobūdžio komentarų.

„Tas turinys, kuris paskutiniu metu liejosi iš R. Žemaitaičio, ne tik kad nuvilia, bet ir šokiruoja“, – per Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdį sakė Liberalų sąjūdžio atstovas Andrius Bagdonas.

Seimo EPK dar pavasario sesijos metu pradėjo tyrimą dėl R. Žemaitaičio, kaip informavo komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė, šiuo metu laukiama, kol tyrimą dėl to baigs Generalinė prokuratūra.

Valdančiųjų konservatorių, liberalų ir Laisvės partijos koalicinė taryba rugpjūčio pabaigoje dėl antisemitinių pasisakymų nusprendė R. Žemaitaičiui inicijuoti apkaltą.

R. Žemaitaitis savo paskyroje feisbuke birželį paskelbė keletą antisemitinio pobūdžio pasisakymų: piktinosi premjerės Ingridos Šimonytės vizitu Izraelyje, apkaltino žydus lietuvių trėmimu, žudymu. Politikas vertino žinią apie Izraelio nugriautą palestiniečių mokyklą. Parlamentaras Izraelį prilygino karą Ukrainoje vykdančiam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir citavo antisemitinį eilėraštį.

Generalinė prokuratūra po politiko pareiškimų birželio pabaigoje pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl viešo niekinimo ir neapykantos kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę. Tolesnius sprendimus prokuratūra žadėjo priimti gavusi ekspertų išvadas.

Parlamentaro pasisakymus yra pasmerkę Lietuvos vadovai, kitų šalių diplomatai.

Dėl vieno iš šių pasisakymų – apie nugriautą palestiniečių mokyklą – partija „Laisvė ir teisingumas“ sustabdė R. Žemaitaičio narystę partijoje.

Seimo narys tvirtino savo teiginius apie žydus grindžiantis archyvuose rasta medžiaga.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

.

jis tikrai uz Lietuva, mastantis.Tokius reikia tausoti ir palaikyti.

Gargzdai

Vykit ta Šilales skuzbezdi iš Seimo, nes matyt "liga" labai jau progresuoja, kol neprivire dar baisesnes košes..juk beveiki visi priklause TTP yra su tam tikrais protiniais nukrypimais..Kaip mysliji Petrai?

Kada liausitės meluoti?

Žydai trėmė lietuvius? Trėmė! Daužė jiems dantis kumpanosiai tardytojai? Daužė! Nugriovė israelis palestiniečių mokyklą? Nugriovė! Kodėl tiesos sakymą vadinate antisemitizmu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS