Seimo komitetas pasmerkė Rusijos nusikaltimus Ukrainos žmonėms ir gamtai | KaunoDiena.lt

SEIMO KOMITETAS PASMERKĖ RUSIJOS NUSIKALTIMUS UKRAINOS ŽMONĖMS IR GAMTAI

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) penktadienį pritarė Laisvės frakcijos nario Mariaus Matijošaičio inicijuotam pareiškimui dėl Rusijos vykdomų nusikaltimų Ukrainos aplinkai – gamtai ir žmonėms.

„Visa tarptautinė bendruomenė yra sukrėsta dėl šaltakraujiško Rusijos teroro akto prieš Naujosios Kachovkos hidroelektrinę ir kitą civilinę infrastruktūrą, civilius gyventojus. Padaryta žala ne tik Ukrainos gamtai, bet ir sukelta didžiulė aplinkosaugos krizė, kuri turės įtakos dirvožemio degradacijai ir floros bei faunos pokyčiams ateityje. Tai didžiausia ekologinė katastrofa Ukrainoje nuo 1986 metų Černobylio katastrofos“, – sako M. Matijošaitis frakcijos išplatintame pranešime.

URK pareiškime pažymima, kad Ukrainoje potvynio metu buvo apgadinta daugiau kaip 80 gyvenviečių Chersono regione, į Dnieprą pateko apie 200 tonų mašinų alyvos, sunaikinta drėkinimo sistema pietų Ukrainoje ir okupuoto Krymo vandens infrastruktūra, kuri sudarė prielaidas išbalansuoti Zaporožės atominės elektrinės aušinimo sistemą, o tai vis dar kelia branduolinę grėsmę visam pasauliui.

Seimo URK vadovas konservatorius Žygimantas Pavilionis BNS patvirtino, kad pareiškimui iš esmės komitetas pritarė trečiadienį, penktadienį baigtos derinti formuluotės.

Gairės: Seimas, pareiškimas, Kachovkos hidroelektrinės užtvanka, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS