Seimo komitete – svarstymas dėl pinigų plovimo prevencijos | KaunoDiena.lt

SEIMO KOMITETE – SVARSTYMAS DĖL PINIGŲ PLOVIMO PREVENCIJOS

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį svarstys pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos priemonių įgyvendinimą.

Komiteto pirmininko Mindaugo Lingės teigimu, Vidaus reikalų ministerijos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atstovai pateiks apibendrinančią informaciją šiuo klausimu. Verslo pozicijos nebus aptariamos.

Pasak jo, kol komitetas neturi situacijos apžvalgos ir išvadų, negalima teigti, kad pokyčiai būtini ar reikia rengti pataisas, kurios pagerintų pinigų plovimo prevencijos reguliavimą.

„Aiškinsimės, ar matosi, kokiai sričiai reikia didesnio dėmesio, griežtesnio reguliavimo. ar mato pačios institucijos, kontrolės grandys taisytinų vietų“, – kalbėjo M. Lingė.

Seimo nario teigimu, neketinama išsamiai nagrinėti situacijos dėl pinigų plovimo prevencijos atskiruose sektoriuose.

M. Lingė neatmeta, kad pavyks aptarti priežastis, kodėl vienos finansų įstaigos teisėsaugai aktyviai teikia informaciją apie įtartinus klientų sandorius, o kitos – pasyviau.

„Pavyzdžiui, „Revolut“ labai aktyviai, labai daug operacijų siunčia tikrinti. Klausimas – kodėl, ar nefiltruodami, gal atsakomybę nusikrato“,  – svarstė M. Lingė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS