Seimo Lankytojų centras Gedimino prospekte – pinigų švaistymas? | KaunoDiena.lt

SEIMO LANKYTOJŲ CENTRAS GEDIMINO PROSPEKTE – PINIGŲ ŠVAISTYMAS?

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį dėl planuojamo Seimo Lankytojų centro įkūrimo atsilaisvinusiose SEB bankui nuomotose patalpose Vilniaus centre, Gedimino prospekte.

Parlamentaras abejoja tokio nepigiai kainuosiančio centro reikalingumu, kai Seimas yra visuomenei atvira institucija: jame organizuojamos ekskursijos, parodos, susitikimai su Seimo nariais, įvairūs renginiai.

Ne parodomaisiais būdais reikia gerinti Seimo įvaizdį, o racionaliais gyventojų poreikius atitinkančiais darbais.

„Seimo Lankytojų centro įsteigimas, mano nuomone, tai neracionalus biudžeto lėšų panaudojimas, visuomenei nesukursiantis jokios pridėtinės vertės. Neteko girdėti, kad kas nors skųstųsi galimybe gauti informaciją apie Lietuvos Respublikos Seimą. Priešingai, Lietuvos gyventojams ir svečiams stengiamasi skleisti kuo daugiau žinių apie šią instituciją, sudarant sąlygas ją pamatyti gyvai iš vidaus. Todėl Seimo Pirmininko prašau paaiškinti, kaip šio centro steigimas dera su deklaruojama biudžetinių išlaidų taupymo politika, kuria didžiąja dalimi grindžiama ir iniciatyva mažinti Seimo narių skaičių. Be to, ne parodomaisiais būdais reikia gerinti Seimo įvaizdį, o racionaliais gyventojų poreikius atitinkančiais darbais“, - sako J. Razma.

Jis Seimo pirmininko klausia, kokio ploto patalpos bus panaudotos, kokios prognozuojamos metinės jų išlaikymo išlaidos. J. Razma norėtų taip pat sužinoti, kas parengė Lankytojų centro įkūrimo koncepciją ar planą, jei toks egzistuoja, kas yra šios idėjos iniciatorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

nuo kada razma pradejo taupyti pinigus,o kai buvo valdzioje taske I visas puses.

Vilnietis

Gyvulių ūkis dirba be atostogų paniekindamas Konstitucinio teismo spredimą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS