Seimas atmetė P. Gražulio projektą dėl pirmalaikių rinkimų | KaunoDiena.lt

SEIMAS ATMETĖ P. GRAŽULIO PROJEKTĄ DĖL PIRMALAIKIŲ RINKIMŲ

Seimas ketvirtadienį atmetė Seimo narių Mišrios grupės atstovo Petro Gražulio registruotą projektą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų.

Už jo parengtą nutarimo projektą po pateikimo ketvirtadienį balsavo aštuoni Seimo nariai, prieš buvo 51 ir susilaikė 20 parlamentarų.

P. Gražulis buvo registravęs kelis nutarimo projekto variantus, paskutinis siūlė rinkimus rengti liepos 28 dieną.

„Dvi savaitės ar trys savaitės ponas Landsbergis kalba, kad reikia paleist Seimą, kad reikia visiems skirstytis, kad reikia ruoštis pirmalaikiams Seimo rinkimams, Seimo nariai apsivogę, Seimo nariai nesąžiningi, premjerė iš paskos kartoja, kad su tokiu Seimu nenori dirbti ir net nenori jame tikrintis pasitikėjimo“, – pristatydamas projektą kalbėjo P. Gražulis.

Jis taip pat kėlė versiją, kad pirmalaikių rinkimų idėją iškėlę konservatoriai iš tiesų jų nenori. „Greitai jūs pamatysit, kiek čia bus balsuojančių, o laikas nusitęs iki naujų Seimo rinkimų, greit įsitikinsit“, – sakė P. Gražulis.

Seimo nariai apsivogę, Seimo nariai nesąžiningi, premjerė iš paskos kartoja, kad su tokiu Seimu nenori dirbti ir net nenori jame tikrintis pasitikėjimo.

„Kas čia vyksta? Net Eugenijus Gentvilas, kuris yra senas politikas ir gana gudrus, sako, kažkas yra, bet dar nesuprantu. O aš suprantu ir jums pasakysiu, tai yra slapta operacija „Anūkas“, kurią sukurpė konservatorių dvasinis lyderis ir Lietuvos faktinis vadovas Vytautas Landsbergis“, – sakė P. Gražulis.

Konservatorius Antanas Matulas teigė, jog P. Gražulis tokiu projektu tik gaišina Seimo laiką.

„Reikia atiduot duoklę, kad P. Gražulis su savo komanda operatyviai reaguoja į visus politinius įvykius ir profesionaliai viešųjų ryšių prasme išnaudojo tam tikrą grupę žmonių, kurie jį palaiko. Vis dėlto turiu prisiminti, kad čia yra parlamentas ir panašūs projektai tiesiog užima laiką, o parlamento darbo laikas labai daug kainuoja rinkėjams“, – kalbėjo A. Matulas.

„Esi visiškai neblogas Seimo narys, jei atsikratytum tos priklausomybės nuo konservatorių, tos baimės, ir pradėtum pirmiausia pagalvot, ką kalbi, ką teiki, būtų viskas gerai“, – pridūrė konservatorius.

Iniciatyvą skelbti pirmalaikius rinkimus iškėlė valdantieji konservatoriai. Tokį siūlymą jie argumentuoja siekiu perkrauti politinę sistemą po žiniasklaidos tyrimų, sukėlusių abejonių dėl to, ar Lietuvos savivaldybių tarybų nariai skaidriai naudoja kanceliarines išmokas.

Valdančiųjų projektas dėl pirmalaikių rinkimų dar neregistruotas. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis yra sakęs, kad tai bus padaryta penktadienį.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pikis

Na neskubėkit tų priešlaikinių rinkimų nes Karbauskis tik iuokesi mat kai aš sušvilpia tai konservatoriai išsigando, o mylimasi Skvernelis drebindamas kinkas šypsodamasis postringauja taip jiems ir reikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS