Seimo pirmininkas išvyksta į Armėniją | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKAS IŠVYKSTA Į ARMĖNIJĄ

  • 1

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis išvyksta vizito į Armėniją aptarti dvišalių santykių ir pasidalyti gerąja patirtimi.

„Po naujų rinkimų ir revoliucijos yra nauja Armėnija, reikia iš naujo perkrauti santykius. Mes norėtume intensyvesnio tarptautinio bendradarbiavimo parlamento lygmeniu“, – prieš vizitą BNS sakė parlamento vadovo patarėjas užsienio politikai Vaidotas Verba.

„Norėtume suintensyvinti Lietuvos ir Armėnijos parlamentinį bendradarbiavimą, kadangi pastarasis Seimo pirmininko vizitas buvo tik 2005 metais“, – pridūrė jis.

Planuojama, kad Jerevane V. Pranckietis dalyvaus šios šalies parlamento plenarinėje sesijoje, susitiks su Nacionalinės Asamblėjos vadovybe, taip pat numatytas pokalbis su Armėnijos prezidentu Armenu Sargsianu, premjeru Nikolu Pašinianu, armėnų bažnyčios hierarchu.

V. Verbos teigimu, armėnus labai domina Lietuvos patirtis startuolių kūrimo, atliekų tvarkymo, vienkartinių pakuočių užstato sistemos kūrimo, saulės energetikos, eismo saugumo, kovos su korupcija srityse.

Seimo pirmininkas savo ruožtu aiškinsis, kokių lūkesčių Armėnija turi iš Rytų partnerystės programos, kaip sekasi įgyvendinti reformas šalies viduje, padėtį regione.

Šis V. Pranckiečio vizitas buvo sukėlęs abejonių Lietuvos Seimo viduje. Valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio iniciatyva jį mėginta blokuoti, bet Seimo valdyba nubalsavo, kad vizitas turi įvykti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Krapas

Kiek galima švaistyti dirbančių pinigus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS