Premjeras: R. Karbauskis turi pasitikrinti pasitikėjimą partijoje | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: R. KARBAUSKIS TURI PASITIKRINTI PASITIKĖJIMĄ PARTIJOJE

Valdančiųjų „valstiečių“ deleguotas ministras pirmininkas Saulius Skvernelis trečiadienį pakartojo, kad partijos lyderis Ramūnas Karbauskis turėtų pasitikrinti pasitikėjimą partijoje po pralaimėtų rinkimų.

„Manau, kad taip“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras, paklaustas, ar R. Karbauskis turi pasitikrinti pasitikėjimą.

Pats R. Karbauskis po prezidento rinkimų antrojo turo ir Europos Parlamento rinkimų neatsakė, ar dar tikrinsis pasitikėjimą partijoje.

„Aš neturiu dabar laiko ir pagrindo atsakinėt į šitą klausimą“, – antradienį Seime žurnalistams į klausimą, kada ir kokiu formatu galėtų vykti balsavimas dėl pasitikėjimo, atsakė R. Karbauskis.

Jis antradienį taip pat pareiškė, jog Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga laimėjo visus trejus šiemet vykusius rinkimus, nors anksčiau EP rinkimų rezultatus „valstiečiams“ yra vadinęs nesėkmingais.

S. Skvernelis tvirtino pergalę suprantantis kitaip.

„Dažniausiai laimėjimas būna, kada tu pasieki absoliutų laimėjimą ir esi pirmas kažkokiame reitingavime. Tai kiekvienas galime išvadas padaryti“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Į prezidentus nesėkmingai kandidatavęs premjeras pridūrė: „Aš žinau, kad prezidento rinkimus mes pralaimėjome“.

Jis žadėjo vertinti galimybes stoti į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą „priklausomai nuo to, kaip vyksta partijoje procesai, kuriuos aš ne kartą esu įvardijęs“.

„Išvados po rinkimų turi būti padarytos, kad mes po kiekvienų rinkimų negalvotume, kaip čia dabar kalbėti – laimėjome ar pralaimėjome“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras tvirtino, kad klausimas dėl jo narystės „valstiečių“ gretose yra ankstyvas. Jis taip pat tikino nesvarstęs kurti savo partijos.

Slapto balsavimo dėl pasitikėjimo „valstiečių“ lyderiu ir premjeru idėja iškelta po pirmojo prezidento rinkimų turo, kai S. Skvernelis liko trečias.

Prieš pat pirmąjį rinkimų turą R. Karbauskis viešai pareiškė, kad „valstiečiai“ trauksis iš valdžios, jeigu S. Skvernelis nepateks į antrą prezidento rinkimų turą, o partija nelaimės Europos Parlamento rinkimų.

Gegužės 17 dieną „valstiečių“ tarybos nariai balsavo už likimą valdžioje ir išreiškė pasitikėjimą premjeru S. Skverneliu. Klausimą dėl pasitikėjimo partijos lyderiu R. Karbauskiu tuomet nutarta nukelti kitam tarybos posėdžiui po EP rinkimų.

V. Pranckietis: R. Karbauskis pasirengęs pasitikrinti pasitikėjimą

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis pasirengęs pasitikrinti pasitikėjimą partijos taryboje, sako Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis.

„Jis pasiruošęs tikrintis pasitikėjimą partijos taryboje. Partijos taryboje, kuri buvo dar prieš rinkimus, buvo nuspręsta vėl šaukti tarybą po rinkimų. Matyt, partijos valdyba inicijuos tos tarybos sukvietimą ir ten bus kalbamasi“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento vadovas.

GALERIJA

  • Viktoras Pranckietis <span style=color:red;>(kairėje)</span> ir Ramūnas Karbauskis <span style=color:red;>(dešinėje)</span>
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Valstiečių Beretininkė

Liepos 19 mūsų partija skils . Gailiuosi , kad balsavau už .

...

Ech, ir vėl KURSTOMA sumaištis kad galima būtų pakartot 1926 m. perversmą, ne šiaip sau Dėdulė savo asmeninę gvardiją kulkosvaidžiais apginklavo, ne šiaip sau šauliai poryt Vilniuje susirinks... - dabar vyksta paskutiniai bandymai 'nusipelniusius' savo pusėn palenkt.

Istorijos studentai

Buvo tokie bjaurastai valstiečiai , kurie laimėjo 1926 birželyje .Tuoj paleido komunistus iš kalėjimo. Leido steigti lenkiškas mokyklas lietuvių apylinkėse . Tada reikėjo gelbėt skausmingu būdu nuo tų metastazių . Pavyko . Na , o šie valstiečiai apsijuokinėja , apsiškandalina , tai išeis iš valdžios juokinguoju būdu .Laukim ir žvenkim . Gi yra iš ko .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS