Seimo pirmininkė apie rengiamą nepasitikėjimo kancleriu procedūrą: yra labai rimtas signalas | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ APIE RENGIAMĄ NEPASITIKĖJIMO KANCLERIU PROCEDŪRĄ: YRA LABAI RIMTAS SIGNALAS

Daugiau kaip pusės parlamentarų nepasitikėjimas Seimo kancleriu Modestu Gelbūda yra „labai rimtas signalas“, ketvirtadienį rengiama nepasitikėjimo procedūra, patvirtino parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Šiandien informuosiu Seimą, kad gautas nepasitikėjimas ir kiek parašų surinkta – daugiau negu pusė. Tai akivaizdu, kad tai yra labai rimtas signalas, ir ketvirtadienį bus balsavimas, nepasitikėjimo procedūra. Kancleris turės galimybę atsakyti į Seimo narių išdėstytus priekaištus ir bus balsavimas“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė teigė, kad daugiau nei pusės Seimo narių parašai dėl nepasitikėjimo rodo, kad „ne visi darbai per tuos metus vyko taip, kaip buvo planuota“.

Praėjusią savaitę daugiau nei pusė parlamentarų pasirašė po iniciatyva dėl nepasitikėjimo Seimo kancleriu.

Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Andrius Mazuronis tuomet BNS patvirtino, kad nepasitikėjimą teikia 74–75 parlamentarai.

Pasak A. Mazuronio, parlamentarai M. Gelbūdai turi priekaištų, nes stringa valstybės tarnybos reformos įgyvendinimas, taip pat turi žinių, kad darbuotojų vertinimo sistema paremta subjektyviais faktoriais, nesprendžiamas darbo efektyvinimo biuruose klausimas.

Tai akivaizdu, kad tai yra labai rimtas signalas.

Anot jo, kancleriui taip pat nepavyko sutvarkyti Seimo autoūkio, nuolat sulaukiama kanceliarijos darbuotojų skundų dėl M. Gelbūdos darbo metodų, darbo sąlygų neužtikrinimo, prasto mikroklimato.

Pagal Seimo statutą, sprendimas dėl Seimo pareigūnų atleidimo dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto profesorius, tarptautinio verslo ir vadybos ekspertas M. Gelbūda Seimo kancleriu paskirtas 2021 metų balandį.

Seimo kanclerio kadencija – penkeri metai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Buržuazinis nacionalistas

Kodėl konservų valdžioje pagrinde ne lietuviškos išvaizdos žmonės? Gal todėl pinigai išeina į pirmą planą?

cia tas seimo pirminines Cmiles

seimo sandelio sandelininkas ???

Kancarligis -su savo sipsenele

panasus y ta Ivana durnely kuris surades gelezele ruosiasi briedy kept..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS