Seimo pirmininkė su Baltijos kolegomis pradeda vizitą Kanadoje, aptars paramą Ukrainai | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ SU BALTIJOS KOLEGOMIS PRADEDA VIZITĄ KANADOJE, APTARS PARAMĄ UKRAINAI

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen šeštadienį kartu su Baltijos kolegomis pradeda vizitą Kanadoje, kur aptars paramos Ukrainai klausimus, vėliau vyks į Jungtines Valstijas (JAV).

V. Čmilytė-Nielsen sausio 27–29 dienomis lankysis Toronte ir Otavoje, o sausio 29 – vasario 2 dienomis vykstą į Vašingtoną, kur dalyvaus Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų pirmininkų susitikimuose su Kanados ir Jungtinių Amerikos Valstijų valdžios atstovais.

„Seimo pirmininkė vyksta į Kanadą ir JAV susitikti su šių šalių parlamentų vadovais, aptarti paramos Ukrainai ir NATO Rytinio flango stiprinimo, rengiantis Vašingtono viršūnių susitikimui“, – BNS apie vizitą sakė Seimo pirmininkės atstovė Ilona Petrovė.

Lietuva siekia, kad liepą Vašingtone vyksiančiame NATO viršūnių susitikime Ukraina būtų pakviesta į Aljansą.

Vilniuje vykusiame viršūnių susitikime praėjusių metų liepą sąjungininkai pasižadėjo pakviesti Ukrainą prisidėti prie Aljanso, kai dėl to sutars visos bloko narės ir šalis įvykdys keliamas sąlygas, susijusias su kariuomenės ir kitomis vidaus politikos reformomis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

123

Štai kas galėtų pozuoti giltinės portretui.

Anonimas

Ar JI visai kvaila,kad niekur nesusigaudo,juk dabar išaiškinta korupcija Ukrainoje -38mln.,skirti gynybai.o kiek dar neišaiškinta? JAV buvo teisūs neleisdami skirti Ukrainai jokios paramos.Na Bidenas jau nuseno,tai irgi nesusigaudo.Geriau Čmilytė eitų šacmatais palošti,o ne Lietuvos pinigus taškytų.

Kaunietis

Vemt ir šikt norisi kai išgirstu ta žodį ukraina,arba kai matau tą geltonai mėlyna skudura
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS