Seimo pirmininkė vyks į Strasbūrą dalyvauti D. Sassolio pagerbimo ceremonijoje | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ VYKS Į STRASBŪRĄ DALYVAUTI D. SASSOLIO PAGERBIMO CEREMONIJOJE

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį vyks į Prancūziją dalyvauti Europos Parlamento (EP) pirmininko Davido Sassolio (Davido Sasolio) atminimo pagerbimo ceremonijoje Strasbūre.

Savo užuojautoje dėl D. Sassolio mirties praėjusią savaitę parlamento vadovė prisiminė rugpjūtį vykusį jo vizitą Lietuvoje.

„Tuomet jis išreiškė tvirtą paramą Lietuvai neteisėtos migracijos krizės akivaizdoje. Kvietė bendromis pastangomis kovoti su kylančiais naujais iššūkiais, plačiai ir įžvalgiai vertino situaciją, ragino telktis bendram darbui dėl visų Europos Sąjungos gyventojų“, – sakė parlamento vadovė V. Čmilytė-Nielsen.

65 metų D. Sassolis praėjusį antradienį mirė ligonėje Italijoje. 65 metų italų politikas, buvęs televizijos žinių diktorius, sunkiai sirgo ir nuo gruodžio 26 dienos gydytas dėl imuninės sistemos sutrikimo.

Politikas rugsėjį per EP plenarinę sesiją sunkiai susirgo plaučių uždegimu ir turėjo atsigulti į ligoninę. Jis grįžo į Italiją atsigauti, bet atkrito ir jau kurį laiką negalėjo eiti savo pareigų.

Į Europos Parlamentą D. Sassolis išrinktas 2009 metais, o jo pirmininku tapo 2019-aisiais. Jis buvo centro kairiojo Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso, antros pagal dydį EP frakcijos, narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kartuves

Gaila nebėra mirties basmių "Humanizmas". Anti Humanistai tokio požiūrio nenusipelnė. Tik mirties bausmė jiems... Pakarčiau juos jei būciau tesiėjas, Sulys jie i kalejimus. Ziurkės kaip is skestancio laivo greit ims begti, Greit pamatysim, kaip jie šoka patys polkutę Prisisokines greit.

simonas b1b1agalv15

o jeigu ji nevaziuotų biudzetas sutaupytų pinigų juk iš mūsų atimti

pravartu

tegul bent užeina į padorią kirpyklą ir susitvarko plaukus. Apsivėlusi kaip iš valkatyno, gėda daro visos Lietuvos moterims. Pravartu ir apsirengti ne pagal šomonytės konsultacijas, juk PAGERBTI pakviesta, tad ir atrodyti turi pagarbiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS