Seimo pirmininkė vyksta į Rygą su regiono kolegomis aptarti pagalbos Ukrainai | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ VYKSTA Į RYGĄ SU REGIONO KOLEGOMIS APTARTI PAGALBOS UKRAINAI

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį Rygoje su Baltijos šalių ir Švedijos parlamentų vadovais aptars galimą pagalbą Ukrainai, Rusijai pradėjus karinę invaziją į šią šalį.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius pranešė, kad Baltijos šalių ir Švedijos parlamentų pirmininkų susitikime ketinama aptarti konkrečius veiksmus dėl pagalbos Ukrainai, stipraus atsako Rusijai ir regiono saugumo stiprinimo.

Parlamento vadovė anksčiau paragino Europos Sąjungos (ES) ir NATO valstybių parlamentus priimti rezoliucijas dėl Rusijos ir Baltarusijos agresijos prieš Ukrainą, imtis priemonių, kad Rusija būtų pašalintą iš tarptautinių organizacijų, pritaikytos griežtos sankcijos.

Ukrainai jau dabar reikia visos įmanomos pagalbos – nuo karinės, ekonominės, politinės, humanitarinės, teisinės paramos iki narystės ES ir NATO.

„Ukrainai jau dabar reikia visos įmanomos pagalbos – nuo karinės, ekonominės, politinės, humanitarinės, teisinės paramos iki narystės ES ir NATO. O Rusija privalo būti atkirsta nuo pasaulio, skubiai pritaikant visas įmanomas priemones – nuo narystės tarptautinėse organizacijose nutraukimo, griežtų asmeninių ir sektorinių sankcijų, iki atjungimo nuo tarptautinių tarpbankinių finansinių atsiskaitymų sistemos (SWIFT)“, – sako Seimo pirmininkė.

„Todėl paraginau parlamentų pirmininkus sekti Lietuvos pavyzdžiu, kad tarptautinė bendruomenė greičiau imtųsi koordinuotų veiksmų“, – pridūrė ji.

Parlamentas praėjusį ketvirtadienį per skubiai sušauktą neeilinę sesiją vienbalsiai priėmė rezoliuciją, kuria pasmerkė Rusiją ir Baltarusiją už karinę agresiją prieš Ukrainą, pakvietė šių šalių visuomenes tam priešintis.

Gairės: Viktorija Čmilytė-Nielsen, vizitas į Rygą, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS