Seimo pirmininkė: dėl K. Glavecko laidotuvių spręs suburta komisija | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ: DĖL K. GLAVECKO LAIDOTUVIŲ SPRĘS SUBURTA KOMISIJA

Per spaudos konferenciją Vikrorija Čmilytė-Nielsen pranešė, kad Seimo valdyba subūrė laidojimo komisiją, kuri spręs dėl parlamentaro laidojimo detalių. Ši komisija rinksis penktadienį po pietų.

„Kalbėsime visų pirma su K. Glavecko šeimos nariais, kurie ir išsakys savo pageidavimus“, – sakė Seimo pirmininkė.

V. Čmilytė-Nielsen sakė, jog tai buvo vienas pirmųjų jos Seime sutiktų žmonių, kai tapo Seimo nare 2015 metais.

„Tai buvo, galima sakyti, vienas iš pirmųjų žmonių iš Seimo narių, būsimų kolegų, su kuriais teko bendrauti, ir prisiminsiu visada jį kaip labai šiltą, atvirą, linksmą žmogų, politiką, kuris padarė didžiulį indėlį ypatingai į ekonomikos tiek mokslo vystymąsi Lietuvoje, tiek ir Seime visuomet pasisakantį labai kompetentingai tomis temomis, kurias puikiai išmanė. Tai buvo vienas iš autoritetingiausių Seimo narių savo srityje“, – kalbėjo ji.

Pasak Seimo pirmininkės, K. Glaveckas turėjo tvirtą nuomonę ir jos principingai laikydavosi, su juo būdavo įdomu diskutuoti.

Net išsiskyrus nuomonėms visada rasdavo atlaidų, linksmą, šiltą žodį ne tik savo bendražygiams, bet ir oponentams.

„Net išsiskyrus nuomonėms visada rasdavo atlaidų, linksmą, šiltą žodį ne tik savo bendražygiams, bet ir oponentams“, – sakė ji.

„Jo įsitikinimai, pasaulėžiūra buvo labai tvirta, aiški ir kartais pasitaikydavo atvejų, kai jis ir pykteldavo ant jaunesnių kolegų, jeigu jam atrodydavo, kad jie nusižengdavo vertybinei linijai, bet tuo pačiu buvo ir atlaidus, labai šiltas žmogus“, – pasakojo V. Čmilytė-Nielsen.

Ji taip pat sakė, kad K. Glaveckas buvo vienas iš žmonių, paskatinusių ją pačią ateiti į politiką.

„Vienas iš jo bruožų buvo tas, kad jis globojo jaunus politikus atėjusius, dalydavosi savo įžvalgomis, patarimais ir buvo labai dosnus tame. Manau, kad jis paliko ryškų antspaudą daugelio jaunų politikų kelyje“, – kalbėjo ji.

Seimo narys, Kovo 11-osios Akto signataras, vienas Lietuvos laisvosios rinkos instituto įkūrėjų K. Glaveckas penktadienį mirė ligoninėje dėl komplikacijų po atliktos širdies operacijos.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimui Pydarui

Už liaudies pinigus laidotuvės, čia turi Maskva spręsti.

Anonimas

Tik nesakykite jog tą parazita dar ir iš mūsų pinigų laidos...

Anonimas

Turtuoliu seiminele neturi uz ka palaidoti. Kokiu dar komisiju ir iskilmiu prisigalvosit - dikaduoniai isnaudotojai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS