Seimo rinkimai: penktadienį prasideda balsavimas namuose | KaunoDiena.lt

SEIMO RINKIMAI: PENKTADIENĮ PRASIDEDA BALSAVIMAS NAMUOSE

Penktadienį vykstančiuose naujuose rinkimuose į Seimą prasideda balsavimas namuose.

Rugsėjo 6 ir 7 dienomis nuo 8 iki 20 valandos Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardų rinkėjai, kuriems rinkimų dieną bus sukakę 70 metų, neįgalūs rinkėjai ar laikinai nedarbingi galės balsuoti namuose.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad rinkėjai, kurie balsuos namuose, rinkimų organizatoriams turės pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir balsavę gaus voko priėmimo kvitą su užklijuotu specialiu ženklu.

Iš anksto balsavo 1,50 proc. rinkėjų

Renkant tris naujus Seimo narius vienmandatėse Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardose antrąją balsavimo iš anksto dieną balsavo 1,50 proc. rinkėjų, praneša Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Jos  duomenimis, iš anksto Vilniaus miesto, Klaipėdos rajono, Joniškio rajono, Pakruojo rajono ir Šiaulių rajono savivaldybėse balsavo 1 370 rinkėjų, specialiuose punktuose – 288 rinkėjai. Aktyviausiai balsavo vienmandatės Žiemgalos rinkimų apygardos Jurdaičių rinkimų apylinkės Nr. 34 rinkėjai.  

Balsavimas iš anksto savivaldybių pastatuose vyko rugsėjo 4–5 dienomis.

Nauji rinkimai į Seimą rengiami rugsėjo 8 d.

Žirmūnų vienmandatės apygardos rinkėjai neteko savo parlamentarės Aušros Maldeikienės, nes ji tapo Europos Parlamento nare. Žiemgalos ir Gargždų apygardose išrinkti Seimo nariai Vitalijus Gailius ir Bronius Markauskas po savivaldos rinkimų tapo merais.

Parlamentaro mandato iš viso siekia 27 kandidatai: Žirmūnų apygardoje varžysis 11, Gargždų apygardoje – 10, o Žiemgalos apygardoje – 6 politikai.

GALERIJA

  • Seimo rinkimai: penktadienį prasideda balsavimas namuose
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS