Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas vyks į Izraelį išreikšti solidarumo | KaunoDiena.lt

SEIMO UŽSIENIO REIKALŲ KOMITETO PIRMININKAS VYKS Į IZRAELĮ IŠREIKŠTI SOLIDARUMO

Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas konservatorius Žygimantas Pavilionis savaitgalį vyks į Izraelį išreikšti solidarumą.

„Sekmadienį jau ten turėčiau būti su kitų Baltijos šalių užsienio reikalų komitetų pirmininkais“, – ketvirtadienį BNS sakė politikas.

Šiai komandiruotei Seimo valdyba pritarė spalio 4 dieną, dar prieš „Hamas“ išpuolius.

Pasak Ž. Pavilionio, Izraelio parlamento – Kneseto – Užsienio reikalų komiteto pirmininkas paprašė vizito nenukelti.

„Jis tiesiai šviesiai primygtinai paprašė atvykti, nes, kaip žinome, politinės paramos Izraeliui reikės tikrai nemažos“, – teigė Lietuvos URK pirmininkas.

Anot jo, vizitas iš pradžių planuotas tartis dėl paramos kariaujančiai Ukrainai, dabar didesnis dėmesys bus skirtas paties Izraelio reikalams.

„Vizitas planuotas kaip solidarumo Ukrainai vizitas ir bendro veikimo taip pat, tačiau šiuo metu tai yra solidarumo pačiam Izraeliui vizitas bandant pamatyti bendrą vaizdą“, – sakė Ž. Pavilionis.

Izraelyje Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų užsienio reikalų komitetų pirmininkai planuoja susitikti su Kneseto vadovybe, Vyriausybės, Užsienio reikalų ministerijos atstovais.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija trečiadienį sugriežtino rekomendaciją dėl kelionių į Izraelį ir Palestiną – siūlo ten nevykti.

Grupuotė „Hamas“ šeštadienį netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Per konfliktą žuvo tūkstančiai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Cirkas

Ar su Spartan skirs, ar su jaunesniojo Žiemelio lėktuvais? Kad šis klounas bus patrautas iš politikos?

matome , kaip atrodo

kobservat KGB-tų m u l k i s --ir tokių KONSERVŲ d a u g u m a yra susispietę prie valstybės lovio , kurie ne tik alina VALSTYBĘ ,bet savo veiksmais -- daro g ė d ą Lietuvai visame pasaulyje.

LOGIŠKAI MĄSTANT...

Tą solidarumą galima būtų išreikšti kitomis priemonėmis, nešvaistant Lietuvos piliečių pinigus. Nebent jam būtinai norisi asmeniškai gauti per sėdimą vietą, kad nekištų savo snargliuotos nosies kur jo neprašo. Iš Gruzijos vos išnešė sveiką kailį....Gal Izraelyje pamokys rimčiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS