Opozicija siūlo iki metų pabaigos perpus mažinti parlamentines išlaidas | KaunoDiena.lt

OPOZICIJA SIŪLO IKI METŲ PABAIGOS PERPUS MAŽINTI PARLAMENTINES IŠLAIDAS

Dėl blogėjančios ekonominės padėties šalyje Seimo opozicija siūlo iki metų pabaigos parlamentarams per pusę mažiau lėšų skirti reprezentacijai ir parlamentinei veiklai.

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė tai numatančiai Seimo statuto pataisai – už balsavo 33 parlamentarai, prieš buvo vienas, du susilaikė. Valdantieji opozicijos iniciatyva sušauktame parlamento posėdyje nedalyvavo.

Pagal Liberalų sąjūdžio atstovų siūlymą, iki 2021 metų sausio Seimo pirmininko reprezentacijos išlaidoms kiekvieną mėnesį būtų skiriama nebe 0,8, o 0,4 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio suma.

Seimo pirmininko pavaduotojams tam tikslui skiriama suma mažėtų nuo 0,4 iki 0,2 VMDU.

Su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms per mėnesį siūloma skirti ne 0,8 VMDU dydžio sumą, kaip dabar, o 0,4.

Šiuo metu vienas VMDU yra kiek daugiau nei 1 tūkst. eurų per mėnesį.

„Šiuo pakeitimu siekiama ne tik solidarizuotis su visuomene, kuri išgyvena didelius ekonominius sunkumus, bet ir sutaupyti valstybės lėšas jas paskirstant būtiniausioms priemonėms skatinančioms ekonomikos stabilizavimą bei augimą“, – teigiama liberalų Simono Gentvilo ir Viktorijos Čmilytė-Nielsen aiškinamajame rašte.

Dauguma parlamentarų šias lėšas skiria automobilių remontui, draudimui, eksploatacijai, perka gėlių, knygų, moka už telekomunikacijos, ryšio paslaugas, kompiuterinės įrangos, biuro nuomą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

Galėtų ta 'opozicija' pavyzdį parodyt, savo išlaidas iki 0 susimažint, tai tikrai jų valioj!

Nuomonė.

O ne nuo Landsbergio priklausė tas skaičius seimo narių,o nuo mūsų rinkėju.Nebuk Abelis komentuojantis.

Taip būtu.

Tas šeimos verslas jau yra tikrintas ir pertikrintas.Tai ne syki buvo rašta.Jei tik ką būtu radę tai seniai būtu nušlavę vatnikai su valdančiaisiais nuo žemės paviršiaus.Bet prikibti nėra kur.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS