Siūloma vietos politikams leisti posėdžiauti nuotoliniu būdu visais klausimais | KaunoDiena.lt

SIŪLOMA VIETOS POLITIKAMS LEISTI POSĖDŽIAUTI NUOTOLINIU BŪDU VISAIS KLAUSIMAIS

Seimui antradienį pateiktas siūlymas, kad savivaldybių tarybų posėdžiuose nuotoliniu būdu būtų galima priimti sprendimus visais viešojo gyvenimo klausimais, o ne tik susijusiais su ekstremalia padėtimi.

„Dar kartą teikiame įrankį, kad savivaldybės nepaisydamos ekstremalios situacijos, karantino galėtų veikti, būtų sprendžiami klausiami, susiję ne tik su aplinkybėmis, kuriomis gyvename dabar, bet ir užtikrinamos paslaugos gyventojams, vykdomi įsipareigojimai“, – sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Seimas prieš porą savaičių priėmė pataisas, kuriomis savivaldai leista rengti nuotolinius posėdžius, bet tik su ekstremalia padėtimi susijusiais klausimais.

Savivaldybės prašė prezidentą vetuoti įstatymą, sakydamos, kad darbotvarkę susiaurinus iki ekstremalios padėties problemų jos turės neribotam laikui atidėti svarbius sprendimus, būtinus kasdieniam gyvenimui.

Šalies vadovas įstatymą pasirašė, nes veto būtų savivaldos politikams iš viso neleidęs posėdžiauti nuotoliniu būdu.

„Siūlome Vietos savivaldos įstatymą patobulint, nustatant, kad jei dėl nepaprastosios padėties, ekstremaliosios situacijos  ar karantino savivaldybės tarybos nariai neturi galimybės susirinkti į posėdį fiziškai, savivaldybės tarybos, komitetų ir komisijų posėdžiai visais savivaldybei svarbiais klausimais gali būti organizuojami nuotoliniu būdu elektroninio ryšio priemonėmis“, – naujas pataisas pristatė R. Tamašunienė.

Dėl jų balsuoti planuojama Seimo vakariniame posėdyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Graži moteris, su toke tikrai sugulčiau.

...

Svieto pabaiga: "nusipelnę" mūsų vietinio gyvenimo klausimus spęs sėdėdami Maljorkose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS