Socialinės apsaugos ir darbo viceministre tapo J. Jakštienė | KaunoDiena.lt

SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO VICEMINISTRE TAPO J. JAKŠTIENĖ

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM) darbą pradeda viceministrė Justina Jakštienė, kuri kuriuos neįgaliųjų socialinės integracijos klausimus.

„Žmonių su negalia socialinės integracijos politika pastaraisiais metais keitėsi – nuo šalpos ir palaikymo link pačių neįgaliųjų gebėjimų, savarankiškumo ugdymo, integracijos į vietos bendruomenes, socialinį gyvenimą. Darbo šioje srityje liko daug, nes kol kas tik trečdalis žmonių su negalia pasinaudoja socialinės integracijos priemonėmis“, – sako J. Jakštienė.

Anot jos, palyginti nedidelę neįgaliųjų socialinę įtrauktį lemia netgi ne lėšų trūkumas, o nepakankamas paslaugų prieinamumas, lėta paslaugų plėtra tam tikrose savivaldybėse, individualizuotos pagalbos stoka, taip pat ir visuomenės požiūris į žmones su negalia.

Kaip pranešė ministerija, J. Jakštienės darbo sritis apims žmonių su negalia užimtumo rėmimą, paramą piniginėmis išmokomis, medicininės, socialinės ir profesinės reabilitacijos paslaugas, lygių galimybių užtikrinimą neįgaliesiems ugdymo, kultūros, sporto ir kitose srityse.

J. Jakštienė iki pradėdama dirbti viceministre vadovavo Socialinės apsaugos infrastruktūros projektų skyriui bei Strateginio planavimo grupei Centrinėje projektų valdymo agentūroje, dirbo Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje.

Viceministrė yra įgijusi Socialinės demografijos magistro laipsnį Vytauto Didžiojo universitete bei sociologijos magistro laipsnį Vilniaus universitete.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje viceministrais dirba teisininkas Vytautas Šilinskas ir jau buvusios kadencijos kabinete viceministrės pareigas ėjusi Vilma Augienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS