Specialiojo liudytojo statusą gavęs M. Puidokas: jaučiuosi ramus ir teisus | KaunoDiena.lt

SPECIALIOJO LIUDYTOJO STATUSĄ GAVĘS M. PUIDOKAS: JAUČIUOSI RAMUS IR TEISUS

Seimo Darbo partijos frakcijos atstovas Mindaugas Puidokas sako, jog ikiteisminis tyrimas patvirtins jo teisumą, o specialiojo liudytojo statusas jam suteiktas, nes „įtariamojo statusui suteikti duomenų nėra“.

„Esu specialusis liudytojas – teisinis tyrimas patvirtins mano teisumą. Jaučiuosi ramus ir teisus, nes priimtas prokuratūros sprendimas patvirtino tai, ką sakiau anksčiau“, – BNS perduotame komentare sako M. Puidokas.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad Seimo nariui M. Puidokui ikiteisminiame tyrime dėl galimo papirkimo ir prekybos poveikiu ketvirtadienį suteiktas specialiojo liudytojo statusas.

Specialiojo liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka. Tai pažymi ir M. Puidokas.

Esu specialusis liudytojas – teisinis tyrimas patvirtins mano teisumą. Jaučiuosi ramus ir teisus.

„Prokuratūros nutarime taip pat nurodyta, kad įtariamojo statusui suteikti duomenų nėra. Tai reiškia, jog įtariamojo statusas nesuteiktas ne dėl mano kaip Seimo nario esamos teisinės neliečiamybės“, – sako parlamentaras.

„Mano tikslas ir siekis, jog būtų nustatyta objektyvi tiesa ir pasiekti baudžiamojo proceso tikslai. Per visus penkerius mano darbo Seime metus nei vieno kolegos Seimo nario niekada neprašiau palaikyti ar nepalaikyti abejotinų įstatymų projektų. Mano sąžinė rami, dirbau žmonių labui, kaip to ir reikalauja Konstitucija“, – tvirtina M. Puidokas.

Prokuratūros pranešimu, parlamentaras apklaustas atliekant ikiteisminį tyrimą dėl M. Puidoko padėjėjo Kęstučio Motiečiaus Seimo patalpose Seimo nariui Matui Maldeikiui, kaip įtariama, pasiūlyto 50 tūkst. eurų kyšio. Juo, tyrimo duomenimis, galėjo būti siekiama, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus kolegas, jog būtų sustabdytas ar atidėtas neribotam laikui Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projekto priėmimas.

Šioje byloje įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu pateikti K. Motiečiui ir azartinių lošimų ir lažybų bendrovės „Tete-A-Tete“ savininkui Samoilui Kacui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jo

Nepavyko nusikaltėliui savo kelnėmis užmaskuoti nusikaltimo fakto.Bus geras kompanjonas kameroje kitam seimo pisuokliui

kaip bebūtų

Puidokui bus keršijama vien už tai, kad jis paviešino neteisėtus STT agentų veiksmus. Žūtbūt bus siekiama jį nuteisti. Nes gi Lietuvos vėžinė metastazė - "teisėsauga", traiškydama ir luošindama žmonių likimus, niekada niekada nepripažįsta savo klaidų. Kita vertus, ko norėti, kai visa sistema save kildina iš pokario stribų ir to net neneigia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS