Teisėsauga su finansų institucijomis sutarė diegti programą apsikeitimui informacija | KaunoDiena.lt

TEISĖSAUGA SU FINANSŲ INSTITUCIJOMIS SUTARĖ DIEGTI PROGRAMĄ APSIKEITIMUI INFORMACIJA

  • 1

Lietuvos policija su teisėsaugos kolegomis, finansų įstaigomis ir privačiu sektoriumi pasirašė memorandumą, kuriuo sutarė diegti programinį įrankį, skirtą palengvinti apsikeitimą informacija.

Kaip trečiadienį pranešė Policijos departamentas, nauja programinė įranga veiks „vieno langelio principu“ ir leis Lietuvos policijos, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT), Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams operatyviai teikti užklausas elektroniniu būdu ir gauti duomenis iš Lietuvoje veikiančių kredito, elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų, bankų.

Memorandumą pasirašė Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, FNTT direktorius Rolandas Kiškis, STT direktorius Linas Pernavas, VšĮ „Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centras“, Lietuvos bankų asociacija ir asociacija „Fintech Hub LT“.

„Dedame tvirtus pamatus greitesniam ir sklandesniam duomenų teikimo ir apdorojimo procesui, kuris supaprastins duomenų gavimo bei perdavimo procedūras, sumažins ir optimizuos išteklius, taupant ne tik laiką, bet ir finansinius resursus“, – pranešime cituojamas R. Požėlos pasisakymas memorandumo pasirašymo renginyje.

Lietuvos bankų asociacijos prezidentė Eivilė Čipkutė tvirtino, kad sparti technologijų plėtra ir skverbimasis į daugelį gyvenimo sričių itin paspartino informacijos srautus, o duomenų kiekiai išaugo „iki sunkiai suvokiamų dydžių“.

„Todėl labai svarbu, kad teisėsaugos institucijos ir finansų įstaigos turėtų skaitmenizuotą ir efektyvią keitimosi informacija platformą, kurą numatome bendrai sukurti šio memorandumo pagrindu“, – pažymėjo E. Čipkutė.

Anot Policijos departamento, vienas iš šio įrankio privalumų yra mažėsiantis popierinių dokumentų kiekis, taip siekiama taupyti laiką ir finansinius resursus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nustebę

O tas vienas kažkur kariavo, apdovanojimų, kaip pas karo veteraną?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS