Teismas nutraukė bylą dėl Širvintų politikų priesaikos | KaunoDiena.lt

TEISMAS NUTRAUKĖ BYLĄ DĖL ŠIRVINTŲ POLITIKŲ PRIESAIKOS

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nutraukė bylą dėl galimo trijų Širvintų politikų priesaikos sulaužymo – valdančiųjų iš tarybos norėti pašalinti opozicijos atstovai išlaiko mandatą.

Širvintų rajono savivaldybės taryba kreipėsi į teismą norėdama panaikinti socialdemokratų Andriaus Jozonio ir Giedriaus Jozonio bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovo Kęstučio Pakalnio mandatus.

Taryba buvo patvirtinusi išvadą, kad komitetų posėdžius praleidę trys politikai sulaužė priesaiką. Patys tarybos nariai teigė, kad taip mėginama susidoroti su valdantiesiems neįtikusiais opozicijos atstovais.

Išnagrinėjęs savivaldybės tarybos prašymus pateikti išvadas, ar minimi Širvintų politikai nedalyvaudami komitetų posėdžiuose nesulaužė priesaikos, teismas bylas nutraukė.

Kaip pranešė LVAT, savivaldybė nesilaikė mėnesio termino, per kurį fiksavus galimą pažeidimą reikia pradėti procedūrą dėl įgaliojimų nutraukimo.

Taip pat LVAT konstatavo, kad tyrimo komisija galimiems pažeidimams ištirti buvo sudaryta pažeidžiant įstatymą.

Kaip pažymi teismas, komisija turi būti sudaroma proporcingai iš visų frakcijų atstovų, tuo metu Širvintų rajono taryboje esant penkioms frakcijoms komisija sudaryta tik iš trijų frakcijų atstovų.

Anot LVAT, taip neužtikrinti objektyvumo ir nešališkumo reikalavimai.

Jei teismas konstatuoja, kad tarybos narys sulaužė priesaiką ar nesilaikė įstatymų, trijų penktadalių tarybos narių balsais galima priimti sprendimą panaikinti jo mandatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS