V. Adamkus apie prezidentą K. Grinių: jis buvo politikos talentas | KaunoDiena.lt

V. ADAMKUS APIE PREZIDENTĄ K. GRINIŲ: JIS BUVO POLITIKOS TALENTAS

Ketvirtadienį Seime įvyko minėjimas, skirtas prezidento, ministro pirmininko, Steigiamojo Seimo, I–III Seimų nario, publicisto Kazio Griniaus 150-osioms gimimo metinėms.

Savo kalboje asmeniškai prezidentą K. Grinių pažinojęs prezidentas Valdas Adamkus tvirtino, kad K. Grinius turėjo politikos talentą, kuris įrodytas darbais. 

„Lietuva turėjo ir turi tikrai daug šviesuolių. Tačiau tokios asmenybės, koks buvo K. Grinius, man sutikti neteko. Laikau išskirtine likimo dovana, kad man teko gyventi Jo laikais, juo labiau – kad teko laimė Jį asmeniškai pažinti ir bendrauti“, – ceremonijoje sakė kadenciją baigęs V. Adamkus.

Jis laiko K. Grinių asmenybe, sujungusia dvi tautos gyvenimo epochas – XIX amžiaus tautinį atgimimą ir Vasario 16-osios Lietuvos kūrimą. „Jis iš tikrųjų buvo humanistas, demokratas, liberalas – tik ne siaura partine, o vertybine prasme“, – tvirtino buvęs valstybės vadovas.

Kalboje V. Adamkus taip pat atskleidė, kad K. Grinius nacių okupacijos metais gelbėjo žydus ir tapo Pasaulio Teisuoliu.

Minint K. Griniaus 150-ąsias gimimo metines (K. Grinius gimė 1866 m. gruodžio 17 d.) 2016-ieji Seimo nutarimu buvo paskelbti Prezidento Kazio Griniaus metais.

GALERIJA

  • V. Adamkus apie prezidentą K. Grinių: jis buvo politikos talentas
  • V. Adamkus apie prezidentą K. Grinių: jis buvo politikos talentas
  • V. Adamkus apie prezidentą K. Grinių: jis buvo politikos talentas
O. Posaškovos, Dž. G. Barysaitės / Seimo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS