V. Blinkevičiūtė apie komisijos nepasitikėjimą A. Stončaičiu: istorija užsitęsė per ilgai | KaunoDiena.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ APIE KOMISIJOS NEPASITIKĖJIMĄ A. STONČAIČIU: ISTORIJA UŽSITĘSĖ PER ILGAI

Istorija dėl nepasitikėjimo Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininku Algirdu Stončaičiu užsitęsė per ilgai, sako Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė, šios komisijos valdančiųjų nariams trečiadienį pareiškus nepasitikėjimą opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ deleguotu pirmininku.

„Tiesa pasakius, man atrodo, per ilgai užsitęsė šita istorija dėl Seimo nario A. Stončaičio. Man atrodo, kad tie atsakymai buvo gauti ir iš atitinkamų struktūrų“, – Žinių radijui penktadienį sakė europarlamentarė.

„Ir čia dabar vyksta tam tikras žaidimas. Va, susirinko vien tik valdantieji (...) ir nubalsavo, kad dabar šalinsim mes komisijos pirmininką“, – pažymėjo ji.

Nepasitikėjimą A. Stončaičiu paskelbė septyni valdančiųjų atstovai, pats parlamentaras neeiliniame posėdyje nedalyvavo, nuotoliniu būdu vykusiame posėdyje nebuvo ir kitų opozicijai atstovaujančių parlamentarų.

Komisijos narių nepasitikėjimas išreikštas manant, kad „Seimo narys, atsisakęs bet kuriuo jam priimtinu būdu paaiškinti ar paneigti jam metamus kaltinimus dėl neskaidrios veiklos ir ryšių, negali vadovauti Antikorupcijos komisijai, dirbančiai su itin jautria ir įslaptinta informacija“.

Komisijai pareiškus nepasitikėjimą pirmininku, galutinį sprendimą turėtų priimti Seimas.

„Negalime suvedinėti kažkokių sąskaitų ir žaisti (...) neapgalvotus žaidimus, – sakė V. Blinkevičiūtė. – Tiesa sakant, linkėčiau konservatoriams ypatingai ir savo darže pasižiūrėti. Ar tokie jau skaidrūs ir švarūs, kalbant net ir apie kai kuriuos ministrus.“

Antikorupcijos komisija ėmėsi aiškintis pirmininko leidimo dirbti su slapta informacija gavimo aplinkybes anksčiau naujienų portalui „15min“ pranešus, kad A. Stončaitis, prieš kelerius metus būdamas Vyriausybės kancleriu, gavo leidimą dirbti su slapta informacija, nors atsisakė tikrintis poligrafu. Komisija kreipėsi su klausimais į Valstybės saugumo departamentą (VSD) ir kitas institucijas.

VSD atsakymuose Seimo Antikorupcijos komisijai ir NSGK nurodyta, kad leidimas dirbti su slapta informacija A. Stončaičiui išduotas laikantis įstatymų, o oficialaus sprendimo jį tikrinti poligrafu nebuvo. A. Stončaitis tuomet teigė besitikintis, kad tai padės tašką šioje istorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bardakas

Ka tokie pensininkai ten veikia?

Jezusmarija !!!!

Pradedu manyti ar tik liberkonservatorių +liberių + (ne) laisvų keliamas chaosas seimo salėje , komitetuose nekenkia valstybės valdymui ?

Tik ne liberkonservatoms su nelaisvais suprasti

VSD atsakymuose Seimo Antikorupcijos komisijai ir NSGK nurodyta, kad leidimas dirbti su slapta informacija A. Stončaičiui išduotas laikantis įstatymų, o oficialaus sprendimo jį tikrinti poligrafu nebuvo. A. Stončaitis tuomet teigė besitikintis, kad tai padės tašką šioje istorijoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS