V. Čmilytė-Nielsen: abejoju, kad prezidentas vadovaujasi gandais | KaunoDiena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: ABEJOJU, KAD PREZIDENTAS VADOVAUJASI GANDAIS

Prezidento Gitano Nausėdos išsakytas teiginys, kad susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius ministerijai pavaldžiose įstaigose yra įdarbinęs mažiausiai 20 su partija susijusių asmenų, nėra paremtas tik gandais, mano Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Visgi, Seimo narės nuomone, informacija turėtų būti patikrinta.

„Nei viena, nei kita pusė atrodo nėra linkusi atsitraukti. Prezidentas aiškiai, ne vieną kartą pasakė savo nuomonę apie ministrą, ir šių vertinimų brandžioje demokratijoje jau būtų senokai pakakę tam, kad valdantieji atsitrauktų, o pats ministras priimtų tuos sprendimus, kurių iš jo ir laukiama“, – Eltai teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė neabejoja, kad prezidento teiginys, jog susisiekimo ministras ministerijai pavaldžiose įstaigose yra įdarbinęs mažiausiai 20 su partija susijusių asmenų, nėra pagrįstas tik gandais. Visgi, pasak Seimo narės, informacija turėtų būti patikrinta.

Prezidento interviu išsakyti teiginiai, manyčiau, yra pagrįsti, manau, kad jis nesivadovauja gandais.

„Mūsų situacija, deja, yra kitokia, ir aš labai abejoju, kad prezidentas vadovaujasi gandais. Prezidento interviu išsakyti teiginiai, manyčiau, yra pagrįsti, manau, kad jis nesivadovauja gandais“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Savo ruožtu susisiekimo ministras J. Narkevičius tvirtina, kad prezidento Gitano Nausėdos teiginiai, jog jis įdarbino apie 20 savo partijos bičiulių ministerijos valdomose įmonės, – netiesa. Pasak J. Narkevičiaus, prezidentas yra sąmoningai klaidinamas.

ELTA primena, kad po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir kelis kartus baigiantis 2019-iesiems paragino trauktis iš einamų pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

uffo

Toks jos pareiskimas tik seja abejones

Ką gi

ponia klokite savo "įrodymus", jeigu turite, o abejones pasilikite sau ir savo partijai....

kauniete

niekam neidomu ka tu galvoji priekvaiša
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS