V. Čmilytė-Nielsen: prezidento sprendimas dėl ministrų nenustebino | KaunoDiena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: PREZIDENTO SPRENDIMAS DĖL MINISTRŲ NENUSTEBINO

Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad prezidento Gitano Nausėdos sprendimas dėl ministrų kandidatūrų jos nenustebino. Politikė teigia tikėjusi, kad Liberalų sąjūdžio kandidatus šalies vadovas patvirtins. Parlamento vadovė taip pat pabrėžia, kad tiek Seimas, tiek naujoji Vyriausybė padarys viską, kad šalyje nerimą kelianti koronaviruso banga būtų sustabdyta.

„Ar nustebino prezidento sprendimas dėl ministrų? Ne. Ar tikėjausi kitokio? Taip pat ne. Ypač jeigu kalbame apie Liberalų sąjūdžio kandidatus, kuriais aš visiškai pasitikiu, taip pat kaip ir tikėjau jų perspektyvomis. Šią savaitę ne kartą pakartojau viešai – jokio plano B mes neturime ir neruošiame“, – savo feisbuko paskyroje rašo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė atkreipia dėmesį, kad prezidentui įvardinus, kuriuos pateiktus kandidatus skirs ministrais, lieka paskutinis žingsnis Seime patvirtinti Vyriausybės programą.

„Tikiu, kad įveiksime ir šią procedūrą bei pradėsime įgyvendinti programas, su kuriomis atėjome į parlamentą“, – teigia ji.

Šiandien tapo galutinai aišku, kad Liberalų sąjūdis, vienintelis prieš rinkimus pateikęs kandidatų į ministrus sąrašą, pasielgė teisingai.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat akcentuoja, kad jos vadovaujamas Liberalų sąjūdis vienintelis pateikęs kandidatų į ministrus sąrašą pasielgė teisingai.

„Šiandien tapo galutinai aišku, kad Liberalų sąjūdis, vienintelis prieš rinkimus pateikęs kandidatų į ministrus sąrašą, pasielgė teisingai. Mes nežaidėme „turime labai gerų kandidatų, po kelis į vieną vietą“ žaidimo. Mes aiškiai pasakėme, kurie mūsų atstovai prisiima atsakomybę ir kokiose srityse“, – rašo ji.

Seimo pirmininkė taip pat įvertino ir į viešoje erdvėje išsakytą kritiką, kad Vyriausybės formavimas buvo pernelyg uždelstas.

„Ar galėjo ministrų sąrašo tvirtinimas vykti greičiau? Iš vienos pusės, terminai nelabai skiriasi nuo to, kas vykdavo skiriant ankstesnes vyriausybes. Iš kitos pusės, dar nė viena Vyriausybė nebuvo „atrenkama“ tokiame kontekste. Šalį purtant epidemijai, kuri turi įtakos absoliučiai visoms mūsų gyvenimo sritims“, – svarstė parlamento vadovė.

„Tačiau aš tikiu partneriais ir žinau, kad tiek Seimas, tiek naujoji Vyriausybė padarys viską, jog artimiausiomis savaitėmis sustabdytų bangą ir pasirūpintų, kad ji atslūgtų. Kad medikai gautų, ką vienareikšmiai užsitarnavo aukodamiesi šiandien. Kaip ir mokytojai. Kaip ir žmonės, praradę ilgus metus kurtus verslus ar praradę darbus“, – taip pat pabrėžė ji.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat primena rinkimų kampanijos metu dažnai kartojusi, kad Liberalų sąjūdis ateina su trimis pagrindiniais principais – netrukdyti tiems, kam sekasi, padėti tiems, kam kyla problemų, ir paskatinti tuos, kurie dėl pandemijos patyrė skaudžių praradimų.

„Manau, kad artimiausiu laiku šie principai ims virsti realybe“, – viltį išreiškė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS