V. Čmilytė-Nielsen: žala Seimo įvaizdžiui padaryta | KaunoDiena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: ŽALA SEIMO ĮVAIZDŽIUI PADARYTA

Opozicijai po beveik dvi savaites trukusio boikoto grįžus į Seimo salę, parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako nesanti visiškai tikra, ar oponentų „demaršai“ nesikartos. Galbūt, svarsto politikė, ateityje atsidurti panašiose Seimo darbą pristabdžiusiose situacijose, neleis įkurta Dialogo grupė.

„Aš pasiūliau kolegoms iš opozicijos, kad Dialogo grupės formatą mes išlaikytume. Tais atvejais, kai kyla kažkokių nesutarimų – ypač dėl atmosferos Seimo salėje – kad būtų galima jį naudoti kaip tarpinį (įrankį – ELTA) prieš demaršus. Bet žmogiškai tikiuosi, kad tokių situacijų daugiau nesikartos“, – žurnalistams Seime sakė antradienį V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi, neslėpė parlamento vadovė, sakyti, kad ateityje tokių konfliktų nebekils, ji negalėtų.

„Situacija nepasikeitė, valdančiąją koaliciją sudaro tas pats skaičius Seimo narių kaip ir kadencijos pradžioje. Opozicija gali imtis įvairių blokavimo veiksmų, bet, manau, kad tai nėra tas būdas, kuris yra efektyvus ir teisingas. Bet negaliu sakyti, kad esame 100 proc. užtikrinti, kad tai nepasikartos. Šie sprendimai yra opozicijos rankose – tai kokiu būdu jie ketina oponuoti“, – teigė ji, pažymėdama, kad užsitęsęs valdančiųjų ir opozicijos konfliktas padarė žalą Seimo reputacijai. 

„Žala Seimo įvaizdžiui yra“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Valdantiesiems sutikus į Seimo posėdžio darbotvarkę įtraukti opozicijos siūlomus projektus dėl infliacijos pasekmių mažinimo, antradienį Seimo mažuma nutraukė beveik dvi savaites trukusį posėdžių ir komitetų boikotą.

Seimas kol  kas neplanuoja pratęsti sesijos

Seimas kol kas neplanuoja pratęsti pavasario sesijos. Ją tikimasi užbaigti numatytu laiku  – birželio 30 d.

Tai antradienį žurnalistams sakė Seimo pirmininkė.

„Kol kas tokių planų pratęsti sesiją nėra. Tiesa, kitą savaitę planuojamas bent vienas nenumatytas plenarinis posėdis – pirmadienį. Bet apie tai esame kalbėję ir anksčiau. Tai susiję su tuo, kad iki birželio 30 d. numatytos Seimo pavasario sesijos pabaigos reikėtų apsvarstyti visus suplanuotus klausimus“, – sakė V.  Čmilytė - Nielsen.

ELTA primena, kad Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Seimas gali nutarti sesiją pratęsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Pilietiškas

Opozicija kovoja prieš Lietuvos piliečių skurdinimą! Tai ne tas pats apie ką kalba Čmilytė!!

Laikas

atimti iš jos šachmatus .... vietoje ėjimo arklių pradėjo žalos karvės koridoriuose ieškot

zigmas

Štai taip Putino patikėtiniai sugrįžo į posėdžių salę su senais Maskvos paruoštais reikalavimais su Putino patikėtiniais Skverneliu Gaižausku ir Kukoraičiu . .Nieko nuostabaus sutapimus galime stebėti ir ne politikai Štai uždrausta E S spaudimo Putino klikai vežti traukiniais į Karaliaučių metalą ir t t tuoj Putino adjutantas Skvernelis su Gaižausku ima gazdinti Lietuvos gyventojus žiūrėkite ką daro Lietuvos valdžia trukdo Putinui elgtis kaip niekuo dėtam , o čia adjutantai net nekalba kad yra E S nutarimas blokuoti Putino politikos veiksmu visumoje dėl Ukrainoje žudomų nekaltų vaikų moterų neskiriant senas jaunas rusas ukrainietis .Hitleris rinko ką naikinti o Putinas neskiria žudo visus kas tik papuola į patrankų mėsą .Taigi kuo skiriasi fašistas Hitleris nuo K G B auklėtinio ruso komunisto fašisto
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS