V. Pranckiečio likimą partijoje „valstiečiai“ spręs rugsėjį | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIEČIO LIKIMĄ PARTIJOJE „VALSTIEČIAI“ SPRĘS RUGSĖJĮ

Dėl Seimo pirmininko pareigas palikti atsisakančio Viktoro Pranckiečio likimo partijoje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) spręs rugsėjo 6 dieną rengiamame tarybos posėdyje.

Partijos išplatintame pranešime teigiama, kad taryba svarstys „LVŽS nario V. Pranckiečio, nevykdančio tarybos priimto sprendimo dėl Seime sudarytos koalicinės sutarties vykdymo privalomumo visiems LVŽS nariams, elgesį ir priims atitinkamus sprendimus“.

Pasak pranešimo, LVŽS įstatuose numatyta, kad už įstatuose nurodytų pareigų nevykdymą arba kitokį elgesį, žeminantį LVŽS ir jos nario vardą, narys gali būti pašalintas iš partijos.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis ragina trauktis V. Pranckietį iš pareigų, valdantiesiems sutarus šį postą perleisti Lietuvos socialdemokratų darbo partijai.

V. Pranckietis atsistatydinti atsisako, argumentuodamas, kad į pareigas jį Seimas paskyrė visai kadencijai. Pasak parlamento vadovo, jį atstatydinti yra vienas kelias – balsavimas dėl nepasitikėjimo Seime.

„Valstiečiai“ yra surinkę parašus, reikalingus pradėti nepasitikėjimo procedūrą, tačiau projekto neregistravo.

Norint Seimo pirmininką pašalinti iš pareigų dėl nepasitikėjimo reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rinkėjas

Vyt ko greičiau.

matosi

labai nori karbauskis su kirkilu ir sirinskiene nes kitaip nejeskotu /zacepu/ juk tai ta pati socdemoniska sutve genseko palikimas .....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS