V. Sinkevičius: matome, kad sankcijos apeinamos | KaunoDiena.lt

V. SINKEVIČIUS: MATOME, KAD SANKCIJOS APEINAMOS

Europos Sąjunga (ES) mato, kad jos sankcijos Rusijai apeinamos ir bando tam užkirsti kelią,  sako Lietuvos deleguotas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius.

„Nuolat vyksta stebėsena to, kas yra įgyvendinta. Mes matome, kad sankcijos yra apeinamos ir nuolat bendradarbiaujame su Ukraina taip pat su kitomis valstybėmis, per kurias galimai sankcijos yra apeinamos“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė V. Sinkevičius.

Anot jo, ES bando užkardyti sankcijų pažeidimus prioritetą suteikiant dvigubos paskirties prekėms, kurios Rusijoje gali būti naudojamos karinėje pramonėje. 

Kol kas anksti spekuliuoti apie naujus paketus.

„Tai, kas yra būtent Europos Sąjungos, sakykime, įtakos sferoje, mes bandome užkardyti bet kokį sankcijų apėjimą ir pirmiausiai, aišku, sankcijos yra nutaikytos į tai, kad neleisti Rusijai gamintis papildomai amunicijos, papildomai raketų, dronų, labiausiai sankcijos yra nukreiptos į tas dvigubos paskirties prekes“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

ES nuo karo Ukrainoje pradžios jau priėmė vienuolika sankcijų paketų, ateityje jų gali būti daugiau, tačiau V. Sinkevičiaus teigimu, apie tai kalbėti dar anksti: „Kol kas anksti spekuliuoti apie naujus paketus“.

Gairės: sankcijos Rusijai, Virginijus Sinkevičius, ES, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS