Vaiko teisės M. Puidokui svarbiau už komandiruotę į Kanadą | KaunoDiena.lt

VAIKO TEISĖS M. PUIDOKUI SVARBIAU UŽ KOMANDIRUOTĘ Į KANADĄ

Dėl skubių darbų ginant vaikų teises atsisakusiam vykti į komandiruotę Kanadoje Seimo nariui Mindaugui Puidokui parlamento patirtas išlaidas leista kompensuoti iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

Trečiadienį Seimo valdyba patenkino „valstiečio“ prašymą išbraukti jį iš Seimo narių delegacijos, vykstančios į Kanadą, ir nurodė 1700 eurų komandiruotės išlaidų atlyginti iš parlamentinių lėšų bei leido mokėti dalimis.

Seimo vicepirmininko „valstiečio“ Arvydo Nekrošiaus teigimu, kai Seimo nariai dėl sveikatos ar kitų nuo jų nepriklausančių priežasčių negali vykti į komandiruotes, bet parlamentas dėl to jau yra patyręs išlaidų, paprastai neprašoma kompensuoti tų išlaidų. Šįkart nutarta kitaip.

„Čia išskirtinis atvejis, kad Seimo narys negali vykti dėl asmeninių priežasčių. Tiesiog valdybos toks sprendimas Seimo narius šiek tiek sudrausminti“, – BNS sakė A. Nekrošius.

„Suma gana ženkli – 1700 eurų. Per mėnesį išeina daugiau kaip šimtas eurų“, – pridūrė jis.

Kas yra svarbiau šią sekundę, kai yra probleminė situacija, ar pataisų parengimas, ar vizitas į Kanadą? Aš iš anksto nežinojau, kad situacija tokia susidarys, tai teko atšaukti.

Kiekvieną mėnesį Seimo nariai gauna vieno vidutinio darbo užmokesčio dydžio sumą apmokėti su parlamentine veikla susijusias išlaidas: viešojo transporto bilietus, kurą, automobilių remontą, ryšio paslaugas, biuro nuomą, įsigyti kanceliarinių prekių ir pan. Rugsėjį ši išmoka siekė 926 eurus.

Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkės pavaduotojas M. Puidokas dar praėjusią savaitę pranešė, kad į Kanadoje vyksiančią metinę sesiją nutarė nevažiuoti, nes rengia pataisas dėl vaikų paėmimo iš šeimų tvarkos. Jis sako skubantis tai daryti, šalyje kilus rezonansui dėl kelių tokių atvejų.

„Kas yra svarbiau šią sekundę, kai yra probleminė situacija, ar pataisų parengimas, ar vizitas į Kanadą? Aš iš anksto nežinojau, kad situacija tokia susidarys, tai teko atšaukti. Manau, kad šioje situacijoje mano pirminė pareiga yra būti Lietuvoje, nes aš atlieku pataisų grupės koordinatoriaus darbą“, – pirmadienį BNS sakė M. Puidokas.

Dar spalio 10 dieną Seimo valdyba penkis parlamentarus komandiravo lapkričio 16–21 dienomis į NATO Parlamentinės Asamblėjos 64-ąją metinę sesiją Halifakse.

M. Puidoko teigimu, į komandiruotes jis paprastai vykstąs atsakingai, tačiau šįkart valstybėje kilęs klausimas esantis svarbesnis.

„Tikiu, kad keturi kolegos Kanadoj sėkmingai atstovaus Lietuvai ir jokios žalos mūsų valstybei nebus“, – teigė parlamentaras.

Po poros nuskambėjusių vaikų paėmimo iš šeimos atvejų atvejų Seimo narys M. Puidokas pranešė siūlysiantis, kad bylose dėl vaikų paėmimo galėtų dalyvauti tėvai. Taip pat parlamentaras žada teikti pataisas, kad posėdžiai, kuriuose vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai sprendžia dėl vaiko situacijos, būtų filmuojami, „kad vaiko teisių tarnybos žodis nebūtų prieš tėvų žodį“.

Kilus rezonansui, pakeitimus dėl vaiko teisių apsaugos rengia ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

KAUNAS

Man atrodo, kad jis su tokiais populistiniais sprendimais nori nusiplauti Siriju!!!

Kaunas

Cia juk tas, kuris Siriju atvede?!

Mama

PAGARBA, MINDAUGUI PUIDOKUI IR NAGLIUI PUTEIKIUI!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS