Derybos nepavyko: koalicijos sutarties pasirašymas nukeliamas | KaunoDiena.lt

DERYBOS NEPAVYKO: KOALICIJOS SUTARTIES PASIRAŠYMAS NUKELIAMAS

Dėl naujos valdančiosios daugumos programos ir postų nesutarę keturių partijų politikai ketvirtadienį nusprendė nukelti koalicijos sutarties pasirašymą į kitos savaitės pabaigą.

„Dabar planuojame kitą penktadienį“, – žurnalistams Seime sakė valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Visi klausimai, kurie yra programiniai ir kiti klausimai, jie nėra iki galo išspręsti. Kitas klausimas, yra susiję su fiziniu žmonių buvimu Lietuvoje, tai yra tų žmonių, kurie pasirašinės“, – pridūrė jis.

Dėl valdančiosios koalicijos derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

„Valstiečių“ ir „socialdarbiečių“ lyderiai ketvirtadienį kelis kartus buvo atskirai susitikę R. Karbauskio kabinete rytinio Seimo posėdžio metu, kur derėjosi, kam turi atitekti socialinės apsaugos ir darbo ministro postas ir dėl kitų klausimų.

Vėliau pas R. Karbauskį atvyko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, tačiau po keliolika minučių trukusio susitikimo išėjo be susitarimo.

Lenkų rinkimų akcijos lyderis žurnalistams teigė, kad paragino partnerius sutarti dėl būdų labiau didinti vaiko pinigus. Jis tvirtino, kad klausimo dėl postų pasidalijimo dar neaptarė.

„Apie ministerijas mes nekalbame“, – sakė politikas.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį susitiks su koalicijos derybininkais aptarti jų siūlymus.

„Pirmadienį Vyriausybėje dar galutiniai pasižiūrėsim, kokie tie poreikiai yra dar atsiradę, nes čia kasdien vis nauji atsiranda, ir tada sugrąžinsime visus į realybę. Lūkesčiai visada būna (per aukšti – BNS), bet yra galimybės ir realybė“, – žurnalistams sakė premjeras.

S. Skvernelis: mažumos Vyriausybė – realu

„Valstiečiai“ tvirtina, kad kuriai nors partijai nesutikus jungtis prie koalicijos sutartis būtų pasirašoma tarp trijų politinių jėgų – taip jos sutartų formuoti mažumos Vyriausybę.

S. Skvernelis sakė, kad tokia galimybė yra reali.

„Irgi realu, kad tarp trijų partijų gali būti pasirašyta. Labai realu“, – teigė premjeras.

Jis tvirtino, kad socialinės apsaugos ir darbo ministro portfelis turi atitekti „valstiečiams“.

„Kadangi dvi pusės nenusileidžia, laimi didesnė“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Mūsų frakcija išreiškė vieningą frakciją, kad mums tai svarbi pozicija ir, manau, kad ir ministras teisingai tvarkosi, iššūkiai ir sritis yra labai didžiulė ir atsakinga“, – sakė jis.

Anksčiau ketvirtadienį G. Kirkilas tikino, kad jo partija nenusileis dėl socialinės apsaugos ir darbo ministro posto.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis BNS tvirtino, kad jo partija yra pasirengusi pasirašyti koalicinę sutartį, o derybos stringa dėl „valstiečių“ ir „socialdarbiečių“ nesutarimų.

Valdančioji dauguma iš minimų keturių partijų turėtų 76 balsus Seime.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

deel

lopai

KONSTITUCIJA

Taigi, DAR kartą: "Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai" (K.2str.), o taip pat: "Niekas negali varžyti ar riboti Tautos suvereniteto, savintis visai Tautai priklausančių suverenių galių" (K.3str.1d) - čia gi stebim kažkokias GAUJŲ pjautynes prie lovio be JOKIO atsižvelgimo į Suvereno norus. Nors - tai kaip ir dėsninga, nes VISI tie 'sąrašiniai' Seime atsidūrė priešingai Konstitucijos raidei ir dvasiai. Ir kol mes nepasinaudosim Konstitucijos priesaku MUMS ("Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką", K.3str.2d.) bus tik blogiau ir blogiau.

Tam As manau ,gal pradžioje

reikėtų lavintis ir gal po to pavyktų suvokti : visi seimai dalinasi postus ) ar žinote vyriausybę be ministrų ? Konservatoriai turėjo net šešėlinę vyriausybę kurioje buvo pasidalinę portfelius )) Premjeras Kubilius , kultūros ministras Juozapaitis ir t.t... ) Prapylus rinkimus ir likus be jau išsidalintų postų - liko nuo pirmos dienos dergti laimėjusius ,, ne tuos ,, valstiečius ir Karbauskį . Kodėl aš vis dar stebiuosi ,,,patryjotų ,, siauraprotiškumu ir neišilavinimu ? )))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS