Vilniuje rengiamas Sąjūdžio prieš Astravo AE suvažiavimas | KaunoDiena.lt

VILNIUJE RENGIAMAS SĄJŪDŽIO PRIEŠ ASTRAVO AE SUVAŽIAVIMAS

Šeštadienį Vilniuje, Seimo rūmuose, rengiamas pirmasis Sąjūdžio prieš Astravo atominę elektrinę suvažiavimas.

Šis Sąjūdis sieks, kad jėgainės elektros energija nepatektų į Europos Sąjungos (ES) rinką, būtų sustabdyta tolesnė jos plėtra, Lietuva ir ES imtųsi priemonių atominės elektrinės saugumui užtikrinti.

Suvažiavimą nuotoliniu būdu pasveikinti planuoja Nobelio premijos laureatė, Baltarusijoje gyvenanti rašytoja Svetlana Aleksijevič, taip pat Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Renginyje dalyvaus buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas, Baltarusijos nepriklausomybės signataras, „Europos dialogo“ centro vadovas Anatolis Lebedka, Baltarusijos krikščionių demokratų atstovas Pavelas Severinecas ir kt.

Per suvažiavimą bus priimami nauji nariai, tvirtinami įstatai, pristatoma peticija bei diplomatinės priemonės prieš Astravo atominę elektrinę.

Politikai ir visuomenininkai vasario 1 dieną įsteigė visuomeninį judėjimą, kuriuo bus siekiama priešintis Astravo AE, nepaisant to, kad pirmąjį reaktorių planuojama atidaryti jau šiemet.

Baltarusija praėjusių metų gruodį paskelbė, kad branduolinis kuras pirmajam Astravo AE reaktoriui turėtų būti atgabentas 2020 metų pirmąjį ketvirtį, o patį reaktorių tikimasi įjungti šiemet.

Lietuva laikosi pozicijos, kad jėgainė Baltarusijoje statoma nesaugiai, nesilaikant tarptautinių įsipareigojimų, Minskas kaltinimus neigia.

GALERIJA

  • Vilniuje rengiamas Sąjūdžio prieš Astravo AE suvažiavimas
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

tai LANDSBERGIZMO klikos k g e b i s t ų FIESTA,

kurių NEPRIKLAUSOMYBĖS pradžioje n e a t s i e n o j o m e nuo VALSTYBĖS valdymo.--Konservatoriai paslėpė VISUS KGEBISTUS 75 metams ,nuo ŽMONIŲ akių, kad galėtų ORGANIZUOTI tokius a b s u r d i š k u s konservatorių --GYVENTOJŲ MULKINIMO suvažiavimus--juk tai absoliutaus NIEKALO demonstravimas, kad APGAUTI ŽMONES prieš seimo rinkimus.

...

Ogalten sąjūdis Dėdulės pakasynų organizavimui?..

bus

proga po ilgaus letarginio ziemos miego susiburus isgert sampano is nuoskaudos pavaidint rupintojelius juk babkiu yra jei kas maus is tos lithuanijos i kokia sveicarija o /runkeliams/ vistiek tas pat ar ne taip pburzujai?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS