VRK panaikino dar trijų kandidatų teisinę neliečiamybę | KaunoDiena.lt

VRK PANAIKINO DAR TRIJŲ KANDIDATŲ TEISINĘ NELIEČIAMYBĘ

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį panaikino dar trijų kandidatų savivaldos rinkimuose teisinę neliečiamybę.

Bendru sutarimu panaikintas Pakruojo rajono konservatorių sąrašo kandidato Alvido Vasiliausko imunitetas. Leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn prašė Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmai.

Teismas nagrinėja bylą, kurioje kandidatas kaltinamas dėl fizinio skausmo sukėlimo, sakė klausimą pristatęs VRK narys Tauras Rutkūnas.

Generalinės prokuratūros prašymu teisėjų korupcijos byloje leista patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Trakų rajone su komitetu „Renkuosi ateitį“ kandidatuojančią Jolantą Lukoševičienę.

„Generalinė prokuratūra informavo, kad STT ir Kriminalinės policijos biuras atlieka ikiteisminį tyrimą ir yra surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad kandidatė, veikdama organizuotoje grupėje, padarė veikas, numatytas Baudžiamojo kodekso 226 straipsnio 3 dalyje, prekyba poveikiu, ir 227 straipsnio 3 dalyje, dėl papirkimo“, – sakė T. Rutkūnas.

Panevėžio apygardos prokuratūros prašymu panaikinta Anykščių rajone su komitetu „Kęstučio Tubio sąrašas „Anykščių krašto labui“ kandidatuojančio Arvido Pajuodžio neliečiamybė dėl įtarimų prekyba poveikiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS