VRK spręs dėl šiurpių įtarimų sulaukusio K. Bartoševičiaus mandato naikinimo | KaunoDiena.lt

VRK SPRĘS DĖL ŠIURPIŲ ĮTARIMŲ SULAUKUSIO K. BARTOŠEVIČIAUS MANDATO NAIKINIMO

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį planuoja spręsti dėl konservatoriaus Kristijono Bartoševičiaus įgaliojimų panaikinimo Seime.

„Klausimas dėl Seimo nario įgaliojimų nutrūkimo nesuėjus terminui įtrauktas į rytdienos VRK posėdžio darbotvarkę“, – pirmadienį BNS informavo VRK atstovė Indrė Ramanavičienė.

Rinkimų kodeksas numato, kad Seimo nario įgaliojimai nutrūksta nesuėjus terminui, kai jis atsistatydina pateikęs atitinkamą pareiškimą.

Toks pareiškimas turi būti įteiktas asmeniškai arba pasirašytas kvalifikuotu elektroniniu parašu, arba patvirtintas notarine tvarka ir pateiktas Vyriausiajai rinkimų komisijai.

VRK K. Bartoševičiaus atsisakymą gavo elektroniniu paštu sausio 20 dieną, penktadienį, apie 20 valandą. Pareiškimas pasirašytas kvalifikuotu elektroniniu parašu.

VRK neturi pagrindo atidėti šio klausimo svarstymą, nepaisant to, kad Generalinė prokuratūra pranešė prašysianti panaikinti šio Seimo nario teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra teigia, kad, remiantis pernai lapkritį pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, „būtina spręsti klausimą dėl leidimo patraukti šios kadencijos Seimo narį K. Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo teises“.

Tyrimas vyksta dėl veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje.

Pagal šiuos straipsnius numatoma atsakomybė už seksualinį mažamečių ir nepilnamečių asmenų prievartavimą, tvirkinimą.

Konstitucija numato, kad Seimo nario asmuo yra neliečiamas, jis be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kauniete-beraštei

O tai ką negalima Anušauskui vesti? ęturėjo glušpetrės pasiklausti ar kaip?

kauniete

TIESIOG SUPER NUOTRAUKA DU KONSERVAI DU SAŽYNĖS NEŠĖJAI REIK ISIAMŽINTI KOKIOS PARTYJOS ŽVAIDŽDŪNAI IR ANUŠAUSKAS ŠALIA SU ANUKE VEDES TURBŪT JIE TEN VISI TOKIE

cirkas

Sėdi šalia žmogaus, atnešusio Kaunui sąžinę?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS