VTEK pradėjo tyrimą dėl asfalto iki S. Skvernelio namų | KaunoDiena.lt

VTEK PRADĖJO TYRIMĄ DĖL ASFALTO IKI S. SKVERNELIO NAMŲ

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pirmadienį nusprendė pradėti tyrimą dėl gatvės, kurioje gyvena premjero Sauliaus Skvernelio šeima, asfaltavimo finansavimo aplinkybių.

Už šį sprendimą vienbalsiai balsavo visi posėdyje dalyvavę VTEK nariai. Komisijos pirmininkas Edmundas Sakalauskas nusišalino nuo sprendimo, nes jo kandidatūrą į VTEK narius yra pateikęs S. Skvernelis.

Komisija, gavusi šūsnį dokumentų iš Susisiekimo ministerijos, Vilniaus rajono savivaldybės, Vyriausybės kanceliarijos, vertins, ar premjerui nekilo pareiga nusišalinti, kai Vyriausybė šiemet spalio pabaigoje skyrė papildomą finansavimą Vilniaus rajono savivaldybės gatvėms tvarkyti.

Spalio pabaigoje perskirstant Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšas Vyriausybė 300 tūkst. eurų papildomų lėšų skyrė Vilniaus rajonui, nors ši savivaldybė nebuvo pateikusi nei konkrečios paraiškos, nebuvo nurodžiusi ir prašomos sumos.

Kaip rašė portalas 15min.lt, visa ši suma skirta vienai – Upės gatvei – asfaltuoti. Šio gatvėje gyvena Vyriausybės vadovas su šeima.

„Dokumentai buvo gauti, išanalizuoti (...), kiek susiję su viešai pasirodžiusia informacija, tiek iš institucijų gauta informacija, mūsų supratimu yra pagrindas pradėti tyrimą siekiant išsiaiškinti, ar institucijose priimti sprendimai, kurių rezultate skirtas finansavimas Upės gatvei, nebuvo paveikti galbūt egzistuojančių ministro pirmininko privačių interesų“, – siūlymą pradėti tyrimą motyvavo VTEK Tyrimų skyriaus patarėjas Tomas Čaplinskas.

Anot jo, kadangi ir viešoje erdvėje yra daug prieštaringos informacijos, svarbu „išsiaiškinti objektyvią tiesą bent jau procedūrų lygmeny ir iš to padaryt vertinimą“.

Šiam Tyrimų skyriaus siūlymui komisijos nariai pritarė.

Premjeras S. Skvernelis anksčiau pirmadienį teigė, jog sveikinsiąs, jei VTEK pradės tyrimą.

Prezidentas ragino S. Skvernelį kreiptis į VTEK

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitikęs su premjeru S. Skverneliu paragino jį kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kad ši išnagrinėtų, ar nebuvo padaryti pažeidimai atliekant Upės gatvės, kurioje gyvena S. Skvernelis, asfaltavimą, apie tai po susitikimo informavo šalies vadovo vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis.

„Premjeras išdėstė savo versiją dėl Upės gatvės asfaltavimo, prezidentas išklausė, tačiau akcentavo, jog visuomenei kilo daug abejonių ir ne visi atsakymai yra pateikti bei daug klaustukų yra išlikę. Todėl prezidentas paragino premjerą kreiptis į VTEK, kad jie išsklaidytų visas šiuo metu visuomenėje kylančias abejones“, – pirmadienį Prezidentūroje sakė P. Mačiulis.

„Komisija tikrai yra pajėgi įvertinti viską komplekse – nuo sprendimo priėmimo iki to, kaip buvo svarstoma, derinama. Manau, kad jų išvados tikrai būtų žymiai aiškesnis atsakymas apie tai, kas ten vyko ir kas dėl to yra kalti“, – pridūrė G. Nausėdos patarėjas.

15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontui.

Po laikino nedarbingumo į Vyriausybę grįžęs S. Skvernelis, vertindamas pasirodžiusią informaciją apie šalia jo namų asfaltuojamą gatvę, sakė į procesus nesikišantis.

Vėliau premjeras dar kartą pabrėžė, kad yra išasfaltuota tik dalis kelio ruožo, o ne visas kelias.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

tomas

Kol VTEK posėdžiaus, asfaltas jau ir atauš...

Kiska

Zmogus vadavuosi nuo uzpultos nelaimes,o jie apie asfalto dejima?Nejaugi premjeras nuleistas iki kelininko.Pinigus skyre tikrai ne Skvernelis,nes cia reikia buti buhalteriu,o kad Vilniaus savivaldybei,juk ji tik viena is 18/savivaldybiu,savivaldybes tikrai nepavaldzios skverneliui.Kodel ieskoma smegenu uzpakalyje,gal vertetu tikrinti galvas,ar ten belike kazkas?Butu komiska,bet kai nenuilstamaiieskoma slieku,o svarbiausia ne toje dirvoje.Negerai vyruciai?Oi negerai,jauciate finala,bet tai viskas logiska,vagystems -TABU.Man rupetu VTEK-a patikrinti prokuraturai.

Anonimas

vot kad ISKASTU asfalta tai JOOOOOOOOOOOOOOOO o taip NIEKO CIA NEBUS ! MEST LAUK !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS