Vyriausybė nustatė terminus išimties tvarka suteiktos pilietybės atėmimo procesui | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ NUSTATĖ TERMINUS IŠIMTIES TVARKA SUTEIKTOS PILIETYBĖS ATĖMIMO PROCESUI

Vyriausybė trečiadienį nustatė terminus išimties tvarka suteiktos pilietybės atėmimo procesui, kai tokio piliečio veiksmai kelia grėsmę Lietuvos saugumo interesams.

Ši procedūra patvirtinta įgyvendinant šiemet pavasarį priimtą įstatymą, numatantį, kad kitą pilietybę turintis asmuo gali netekti Lietuvos pilietybės minimu pagrindu.

Vyriausybės nutarimu nustatyta, kad Migracijos departamentas vidaus reikalų ministro pavedimu dokumentus dėl pilietybės atėmimo turėtų parengti ne vėliau kaip per mėnesį.

Migracijos departamentui išsiuntus užklausą, Valstybės saugumo departamentas ne vėliau kaip per dešimt darbo dienų turės pateikti išvadą, ar nurodytas asmuo kelią grėsmę Lietuvos saugumo interesams.

Tuo metu Užsienio reikalų ministerija per dešimt dienų turės pateikti informaciją, ar asmuo viešai reiškia palaikymą valstybei, kuri kelia grėsmę Lietuvos ar kitų Europos Sąjungos valstybių, sąjungininkų saugumo interesams.

Gavęs Migracijos departamento dokumentus, vidaus reikalų ministras ne vėliau kaip per dešimt darbo dienų turi kreiptis į prezidentą dėl sprendimo atimti išimties tvarka suteiktą pilietybę.

Nutarime taip pat numatyta, kad asmeniui teikiant prašymą dėl pilietybės išimties tvarka suteikimo, kartu turi būti pateikiama kompetentingos užsienio institucijos pažyma, suteikianti informaciją apie asmens teistumą laisvės atėmimo bausme už tyčinį nusikaltimą.

Minima Pilietybės įstatymo pataisa buvo priimta reaguojant į pernai vasarą kilusį rezonansą dėl Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago elgesio, kai jie rugpjūtį Sočyje, Rusijoje, dalyvavo šou programoje. Ją surengė Rusijos prezidento atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žmona Tatjana Navka.

Migracijos departamentui nurodžius, kad M. Drobiazko nesilaiko Lietuvai duotos priesaikos ir bendradarbiaudama su priešišku režimu diskredituoja šalies vardą, po vidaus reikalų ministrės kreipimosi jos pilietybės klausimą jau rengiasi nagrinėti Pilietybės reikalų komisija.

Rugpjūtį čiuožėjai išsiųstas kvietimas dalyvauti komisijos posėdyje rugsėjo 14 dieną.

Ledo šokėja Lietuvos pilietybę įgijo 1993 metais išimties tvarka už nuopelnus sporto srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS