Vyriausybė teikia Seimui pavasario sesijos darbų programą | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ TEIKIA SEIMUI PAVASARIO SESIJOS DARBŲ PROGRAMĄ

Vyriausybė trečiadienį patvirtino Seimui teikiamą pavasario sesijos darbų programą, iš viso joje – per 110 iniciatyvų.

Premjerė Ingrida Šimonytė posėdyje pabrėžė, kad nemažai projektų jau pateikta, registruota Seime ir tikisi, kad jie bus priimti per pavasario sesiją.

Programoje numatyta teikti Tautinių mažumų įstatymo pataisas, jomis nustatant tautinių mažumų teises ir pareigas, valstybės įsipareigojimus puoselėti jų kultūrą.

Taip pat bus siūloma išimti iš Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo įstaigų pavadinimus, leidžiant jų sąrašą tvirtinti Vyriausybei ar kitai institucijai, koreguoti Civilinį kodeksą, kad įmonių pavadinimai galėtų būti rašomi užsienio kalba lotyniškos abėcėlės pagrindu, Baudžiamojo proceso kodekso pataisomis numatyta plėsti galimybes skirti užstatą.

Baudžiamajame kodekse planuojama griežtinti bausmes už šnipinėjimą, bet numatyti galimybę atleisti nuo atsakomybės prisipažinusius, dekriminalizuoti kai kurias mažiau pavojingas veikas.

Vyriausybė siūlys keisti ir Investicijų įstatymą, įtvirtinant naują leidimo gyventi pagrindą, kai trečiųjų šalių atstovai vykdo šalyje investicijas, taip pat numatant galimybę registruoti įmonę be fizinio adreso.

Toliau numatoma teikti Elektroninių ryšių įstatymo pakeitimus, jog užsienyje kilus pavojui Lietuvos piliečiams, iš mobiliojo ryšio operatorių būtų galima gauti duomenis apie tokių asmenų skaičių, siųsti jiems pranešimus.

Politinių partijų įstatymo korekcijomis siūloma leisti  Europos Sąjungos piliečiams steigti politines partijas Lietuvoje.

Numatoma tobulinti Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą stiprinant prevenciją, Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimais sudaryti žiniasklaidai galimybę gauti duomenis iš registrų ir valstybės informacinių sistemų.

Pateiktame plane siūloma perkelti keliasdešimt europinių direktyvų, reglamentų nuostatų, nemažai siūlomų pakeitimų susiję su Konstitucinio Teismo išaiškinimu dėl biudžeto formavimo principų, atsiejant kai kurių sričių finansavimą nuo konkrečių mokesčių.

Seimo pavasario sesija prasidės kovo 10 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS