A. Anušauskas: propagandos srityje Rusijai sąmoningai dirba kelios dešimtys žmonių | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS: PROPAGANDOS SRITYJE RUSIJAI SĄMONINGAI DIRBA KELIOS DEŠIMTYS ŽMONIŲ

  • 13

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys, istorikas Arvydas Anušauskas sako, kad dabar Lietuvoje Rusijai skleisti dezinformaciją sąmoningai padeda kelios dešimtys žmonių.

„Jų motyvacija labai įvairi - nuo materialinės naudos iki savo antieuropietiškos, antiamerikietiškos ar antidemokratinės pozicijos realizavimo. Šioje srityje Lietuvoje Rusijai sąmoningai dirba vos kelios dešimtys žmonių“, - interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė parlamentaras.

Anot jo, dabartinė Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) remiasi sovietinio KGB paveldu, tačiau sovietų saugumui dirbę asmenys negali susilpninti dabartinės Lietuvos.

„Esant nelengviems santykiams su Rusija, vienas kitas KGB darbuotojas aktyvuojamas dalyvauti dezinformacinėse akcijose. Pirmiausia taikoma į Kovo 11-osios Lietuvą kūrusius politikus. Tačiau tai negali susilpninti Lietuvos, kurios visuomenė tikrai aktyviai reaguoja į Rusijos dezinformacinės atakas ir per 25 metus gerokai pagilino savo šalies praeities, jos istorijos pažinimą“, - dėstė V.Anušauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

lietuvis

Mes lietuviai taip pat ziurime Rusijos TV kanalus. Ten daugiau teisybes. Lietuviska tv tai tiktai slykstus melas. Patriotai islindo is Kremliaus subines ir tuoj pat sulindo i Washingtono subine, Slykstynes, net nusisikti be jankiu leidimo negali.

cha cha cha tiem idiotam

Apsiko amerikieciu subinlaiziai jaunimui smegenis todel ir raso kvailystes.Tarybiniais laikais lietuva buvo lietuva,dabar tai tik puse lietuvos.Jauni protingi paliko lietuva,nes geriau anglijoi sudus valyti nei dirbti lietuvoj.I lietuva pradejo lysti musulmonai.Ateis laikas ir bus kaip Kosovo,Taip kad su rusais lietuvai buvo daug geriau.Nereikia Rusijoi ieskoti lietuvos priesu-ten ju nera.

arvys

matyt is bado arba debilizmo tie koloradai dirba savo nesvaru darba.VSD galetu tuos idiotus isgaudyti,uz ka mes jiems pinigus mokam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS