Aplinkosaugininkai įspėja žvejus: dabar ledas – ypač pavojingas | KaunoDiena.lt

APLINKOSAUGININKAI ĮSPĖJA ŽVEJUS: DABAR LEDAS – YPAČ PAVOJINGAS

  • 1

Vyraujant permainingiems orams, vandens telkinius dengiantis ledas yra ypač pavojingas, įspėja Aplinkos apsaugos departamentas.

Aplinkosaugininkai ragina poledinės žvejybos mėgėjus nerizikuoti, pasirūpinti savo saugumu ir laikytis mėgėjų žvejybos taisyklių.

„Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tam tikri vandens telkiniai pasidengę storu ledu, bet poledinės žūklės mėgėjai turėtų būti atsargūs ir tirpstant ledui nerizikuoti, nes jis dažnai būna apgaulingas“, – trečiadienį pranešime spaudai perspėjo Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas.

Žvejams mėgėjams žuvis gaudant ant ledo, privaloma turėti du smaigus, kurie nelaimės atveju padėtų išlipti iš vandens.

Juos būtina laikyti visada lengvai pasiekiamoje vietoje, kad netikėtai įlūžus būtų galima jais iškart pasinaudoti, pavyzdžiui, pasikabinus ant kaklo.

Taip pat aplinkosaugininkai primena, kad žvejai mėgėjai prieš žvejybą ir po jos privalo susitvarkyti savo žūklės vietą – penkių metrų spinduliu aplink ją surinkti šiukšles.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Per vieną dieną ar dvi nebus reikiamo storio ledo ,kad žvejai galėtų eiti ant jo.ir zvejotu.Žmones ieško mirties ,tegul.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS