Asmens dokumentų išrašymo centrui vadovaus R. Žičkis | KaunoDiena.lt

ASMENS DOKUMENTŲ IŠRAŠYMO CENTRUI VADOVAUS R. ŽIČKIS

  • 0

Asmens dokumentų išrašymo centro (ADIC) vadovu toliau dirbs iki šiol įstaigai laikinai vadovavęs Ramūnas Žičkis.

Buvęs ADIC direktorius, pastaruoju metu - laikinai vadovo pareigas ėjęs direktoriaus pavaduotojas R.Žičkis laimėjo Vidaus reikalų ministerijos (VRM) skelbtą konkursą, pranešė ministerija.

Dalyvauti konkurse registravosi keturi kandidatai, į atranką atvyko du. R.Žičkis surinko devynis balus iš dešimties galimų ir buvo pripažintas nugalėtoju.

Kandidatams kelti reikalavimai turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamojo darbo patirtį ir ne mažesnę kaip 5 metų darbo patirtį valstybės informacinių išteklių valdymo srityje, išmanyti reikiamus teisės aktus.

Pasak vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio, naujasis vadovas turės įgyvendinti ADIC keliamus tikslus „būti šiuolaikiška įstaiga“ bei užtikrinti, kad asmens dokumentai būtų išduodami laiku ir laikantis saugumo reikalavimų.

„Ne mažiau svarbi yra žmonių aptarnavimo kokybė bei laikas. Tikiuosi, jog visi, turėję reikalų su šia institucija, liks patenkinti darbo kultūra ir kokybe“, – pranešime sako S.Skvernelis.

ADIC direktorius – įstaigos vadovas, priimamas į pareigas ketverių metų kadencijai, pavaldus ir atskaitingas vidaus reikalų ministrui. Jis turi užtikrinti tinkamą asmens dokumentų projektavimą, gamybą ir išrašymą, viešojo rakto infrastruktūrą, taip pat būtinos biometrinių asmens duomenų informacijos į asmens dokumento elektroninę laikmeną įrašymą, patikrą ir plėtrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS