Atšaukti šventiniai Kovo 11-osios renginiai uždarose patalpose | KaunoDiena.lt

ATŠAUKTI ŠVENTINIAI KOVO 11-OSIOS RENGINIAI UŽDAROSE PATALPOSE

Penktadienio vakarą, gavusi sveikatos apsaugos ministro rekomendacijas, Seimo valdyba dėl koronaviruso grėsmės atšaukė visus renginius parlamento rūmuose, tarp jų – ir Kovo 11-osios trisdešimtmečio minėjimą.

Apie tai BNS informavo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Žmonės renkasi tie, kurie priklauso rizikos grupei šio viruso akivaizdoje, dėl to atšaukėme pagal rekomendaciją“, – sakė jis.

Anot Seimo valdybos sprendimo, iki balandžio 30 dienos atšaukiami visi uždarose patalpose numatyti renginiai Seime, taip pat Seimo renginiai, skirti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.

„Kovo 11-ajai skirtų renginių nebus viduje (patalpose – BNS), bus vėliavų pakėlimas aikštėje ir kovo 10 dieną bus trumpas pranešimas Seimo plenarinių posėdžių salėje, nes renginiai – tai ne Seimo posėdžiai“, – sakė jis.

Be kita ko, V. Pranckietis teigė, kad bus atšaukti ir kitų šalių delegacijų vizitai ta proga į Lietuvą.

Parlamento vadovo teigimu, pirmasis Seimo pavasario sesijos posėdis įvyks, per jį parlamentarai nuspręs, kaip toliau dirbs.

V. Pranckietis pabrėžė, kad šis posėdis privalo įvykti, nes yra numatytas Konstitucijoje.

Nepriklausomybės 30-metį žadama paminėti, kai koronaviruso grėsmė išnyks.

„Šventinius renginius numatome organizuoti tuo metu, kai nebebus pavojaus. Galbūt tai bus jau šiltuoju laikotarpiu, galbūt bus galima sutapatinti su Steigiamojo Seimo šimtmečiu ar Valstybės diena. Ateityje nuspręsime“, – BNS sakė parlamento vadovas.

Anot valdybos sprendimo, iki balandžio 30-osios Seime nevyks suplanuotos konferencijos, posėdžiai, susitikimai, nebus planuojami nauji renginiai. Iki šios datos atšaukiamos visos numatytos ekskursijos į parlamento rūmus ir neplanuojamos naujos.

Seimo nariams bei kanceliarijos darbuotojams rekomenduojama nevykti į komandiruotes.

Be to, Seimo kanceliarija raginama pagal galimybes organizuoti darbą nuotoliniu būdu.

Pats V. Pranckietis kol kas neplanuoja atšaukti kitą savaitę numatytos komandiruotės į JAV. Anot jo, jis iš šios šalies nesulaukė rekomendacijos nevažiuoti.

Seimo vadovas pabrėžė, kad parlamento vadovybė minėtus sprendimus priėmė atsižvelgusi į sveikatos apsaugos ministro, kuris tuo pačiu yra ir valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas, rekomendacijas.

Penktadienio naktį pranešta apie Lietuvoje diagnozuotą pirmąjį koronaviruso atvejį Lietuvoje. Šia infekcija užsikrėtė Italijoje viešėjusi 39 metų šiaulietė.

Naujausiais duomenimis, koronavirusu pasaulyje užsikrėtė beveik 84 tūkst. žmonių, nuo jo mirė per 2,8 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pil.

Manau visi piliečiai turi vengti susibūrimų ,tik butinam reikalui išeiti i parduotuve.Kodėl nerašo kaip saugotis,maskes ant burnos nepadės ,reikia spec.aprangos ir dujokaukės, skuduriukai ar raspiratoriai nieko nepadės.

...

tarybinis profesorius tars zodi

Jomajo

ten, kur kašės pinigai dvokia- prašom rinkitės. O Valstybinės šventės - ne ne nereikia. Kolchozo mentalitetas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS