Baltijos šalių ministrai tarsis dėl vienodų sąlygų keliautojams | KaunoDiena.lt

BALTIJOS ŠALIŲ MINISTRAI TARSIS DĖL VIENODŲ SĄLYGŲ KELIAUTOJAMS

Lietuvos, Latvijos ir Estijos sveikatos apsaugos ministrai pirmadienį ketina tartis dėl vienodų sąlygų, kurios bus taikomos keliautojams iš kitų šalių.

„Su Latvijos ir Estijos sveikatos ministrais kalbėsime apie trečią žingsnį bendradarbiaujant valstybėms ir apsisprendžiant apie karantiną ir ypač sąlygų švelninimą keliautojams“, – per spaudos konferenciją Vilniuje pranešė Lietuvos sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Anot jo, bus sprendžiama, kokius COVID-19 sergamumo rodiklius turi būti pasiekusios valstybės, kad iš jų atvykstantiems asmenims Baltijos šalyse nebūtų taikoma privaloma dviejų savaičių saviizoliacija ir kitos karantino sąlygos.

Anksčiau Lietuva, Latvija ir Estija sutarė atverti savo sienas vieni kitų piliečiams laisvai keliauti ir suderino rodiklį, kurio laikantis bus duodami leidimai skrydžiams iš kitų šalių.

„Apsispręsta dėl rodiklio, kad (valstybėse, iš kurių bus leidžiama atnaujinti skrydžius – BNS) atvejų skaičius per pastarąsias dvi savaites neturėtų viršyti 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų“, – sakė A. Veryga.

Baltijos šalyse iki pirmadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 4508 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS