Baltijos šalių oro erdvėje prasideda NATO pratybos | KaunoDiena.lt

BALTIJOS ŠALIŲ ORO ERDVĖJE PRASIDEDA NATO PRATYBOS

  • 3

Antradienį Baltijos šalių oro erdvėje prasideda NATO orlaivių pratybos „Ramstein Alloy 19-2“ (liet. „Ramšteino lydinys“).

Šių kasmetinių planinių pratybų metu siekiama tobulinti NATO oro erdvės stebėjimo ir kontrolės, oro policijos bei kitų oro pajėgumų Baltijos regione valdymą ir kontrolę.

Jose turėtų dalyvauti daugiau kaip 20 orlaivių, BNS informavo Krašto apsaugos ministerija.

Skrydžių metu bus treniruojamos paieškos ir gelbėjimo procedūros, imituojamas lėktuvo komunikacinių signalų praradimas ir treniruojamasi papildyti naikintuvų degalus ore.

Pratybose dalyvaus šiuo metu NATO Oro policijos misiją vykdantys Vengrijos karinių oro pajėgų naikintuvai JAS-39, Ispanijos Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai F/A-18, dislokuoti Šiauliuose, ir Jungtinės Karalystės oro pajėgų naikintuvai „Eurofighter Typhoon“, esantys Estijos Amari bazėje.

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orlaivis „Spartan“ pratybų metu imituos ryšio praradimo scenarijų virš Baltijos jūros, o abu kariuomenės sraigtasparniai – Mi-8 ir „Dauphin“ AS365, dalyvaus paieškos ir gelbėjimo scenarijuose. Transportinis lėktuvas L-410 UVP Turbolet imituos žemai ir lėtai skrendantį taikinį.

Taip pat pratybose dalyvaus Lenkijos, Suomijos, Vokietijos, Švedijos ir Norvegijos naikintuvai, Nyderlandų degalų papildymo ore lėktuvas KDC-10, o papildomą orlaivių kontrolę ir valdymą vykdys NATO ankstyvojo perspėjimo ir kontrolės sistemos AWACS orlaivis E-3A.

Pirmą kartą pratybos „Ramstein Alloy“ surengtos 2016 metais. Jos vyksta tris kartus per metus vienoje iš Baltijos šalių.

NATO oro policijos misijos kontingentai keičiasi kas keturis mėnesius, todėl pratybų tvarkaraštis suteikia galimybę treniruotis įvairioms NATO oro policijos misiją ir jos pastiprinimą Baltijos šalyse vykdančios sąjungininkų karinėms oro pajėgoms.

Šia mokymų programa NATO Aljansas prisideda prie Estijos, Latvijos ir Lietuvos bei kitų regiono kaimyninių NATO šalių karinių oro pajėgų sąveikos kokybės ir integracijos didinimo pagal galiojančius NATO standartus ir taip pat siekia pademonstruoti aljanso solidarumą su NATO partnerių ir Baltijos valstybėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

vėl

užknis tas garsas. Nuo ryto iki nakties.

Cirkininkas

Nesupranti ir nesuprasi. Sorry

???

Per vasaros karščių ekstryma vykdomi Lietuvos padangėje degalų papildymai etc. Malasi lėktuvai virš Baltijos ,manevruodami sudėtingus karinius veiksmus, įtakodami klimato kaitos padarinius ir visi tyli. Keista. Arba nieko nesuprantu.??? Sorry.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS