A. Bilotaitė: gegužę VRM startuos pasiruošimo civilinei saugai mokymai | KaunoDiena.lt

A. BILOTAITĖ: GEGUŽĘ VRM STARTUOS PASIRUOŠIMO CIVILINEI SAUGAI MOKYMAI

Vis dažniau visuomenėje pasigirstant nuogąstavimams dėl informacijos trūkumo kaip elgtis karo atveju, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pažymi, kad gegužės mėnesį ketina startuoti komunikacinė kampanija, skirta visuomenės pasirengimui civilinei saugai.

„Ilgalaikėje strategijoje labai reikšminga dalis bus skirta informacijos kampanijai ir mokymams. Praktiniai mokymai apie pasiruošimą esant skirtingiems scenarijams, nes scenarijų gali būti labai įvairių ir kiekvienai jų reikia skirtingo pasiruošimo. Tai mes kitą mėnesį startuosime su šita kampanija ir labai tikimės, kad tai duos naudą“, – susitikimo su Seimo opozicinėmis frakcijomis metu sakė ministrė.

Ministrė pažymėjo, kad Rusijai sukėlus karą Ukrainoje, visuomenės susidomėjimas civiline sauga išaugo. Todėl, anot jos, tai bus unikali proga pasirūpinti visuomenės pasirengimu.

„Dabartinė situacija tikrai padidino visuomenės susidomėjimą civiline sauga. Ir tai yra unikali proga žmonėms pateikti informaciją, nes, esant taikos sąlygoms, sunkiau žmonės priima informaciją apie pasirengimą (...). Dabar yra unikali proga ir mes ja pasinaudosime, kad visuomenė būtų informuota ir pasirengusi“, – teigė A. Bilotaitė.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Agnė Bilotaitė, civilinė sauga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS