BPC perima Šiaulių greitosios pagalbos stoties aptarnaujamus numerius | KaunoDiena.lt

BPC PERIMA ŠIAULIŲ GREITOSIOS PAGALBOS STOTIES APTARNAUJAMUS NUMERIUS

  • 0

Bendrasis pagalbos centras (BPC) perima Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stoties aptarnaujamus trumpuosius numerius.

Nuo antradienio skambučiai trumpaisiais telefono ryšio numeriais 03, 103 ir 033 iš Akmenės rajono, Joniškio rajono, Kelmės rajono, Pakruojo rajono, Radviliškio rajono, Šiaulių miesto ir Šiaulių rajono savivaldybių bus nukreipti į Bendrojo pagalbos centro Klaipėdos skyrių, pranešė centras.

BPC darbuotojai, atsiliepę į skambučius, kai norima išsikviesti greitąją medicinos pagalbą, išsiaiškins įvykio vietos adresą, pagrindinį nusiskundimą ir šią informaciją kartu su skambučiu operatyviai perduos greitosios medicinos pagalbos dispečeriams, kurie toliau tęs pokalbį ir užtikrins atitinkamą reagavimą į pagalbos prašymą.

Pagal sveikatos apsaugos ir vidaus reikalų ministrų patvirtintą grafiką. BPC turi perimti skambučius ryšio numeriais 03, 103 ir 033 visoje Lietuvos teritorijoje iki šių metų kovo 31 dienos.

Pernai perimti greitosios medicinos pagalbos tarnybos trumpieji telefono ryšio numeriai Panevėžio miesto ir Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočių dispečerinių aptarnaujamose teritorijose.

Vyriausybė yra nusprendusi, kad nuo šių metų spalio 1 dienos visiems pagalbos prašymams Lietuvoje liks tik vienas skubiosios pagalbos telefono ryšio numeris – 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS