D. Nausėdienė dėkojo nusipelniusiems kraujo donorams | KaunoDiena.lt

D. NAUSĖDIENĖ DĖKOJO NUSIPELNIUSIEMS KRAUJO DONORAMS

  • 7

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė penktadienį dalyvavo Prezidentūroje surengtoje Garbės kraujo donorų apdovanojimų ceremonijoje, kurioje pagerbti labiausiai Lietuvos visuomenei nusipelnę kraujo donorai.

Ceremonijos metu garbės donoro vardas suteiktas net 116 kraujo donorų. Kasmet rengiamus apdovanojimus organizuoja Nacionalinis kraujo centras (NKC). Ceremonijoje apdovanojami donorai, savo kraują aukoję daugiau nei 40 kartų.

Pasak pirmosios ponios, aukoti pasiryžę dosnūs ir nesavanaudžiai šalies piliečiai yra stiprios visuomenės pagrindas.

„Jūs esate tvirti ir nuoseklūs valstybinių tradicijų tęsėjai ir bendrakūrėjai. Jūs savo sprendimais ir veiksmais tampate galinga, pasaulį keičiančia jėga. Jūs esate pavyzdys, kuriuo iš tiesų verta sekti XXI amžiuje. Savo tvirtu apsisprendimu neatlygintinai duoti kraujo Jūs kiekvieną kartą rodote, kad ne aukso pilnos rankos, o aukso vertės veiksmai daro žmogų tikru žmogumi“, – ceremonijoje sakė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios teigimu, neatlygintina kraujo donorystė jau daug metų kuria gyvenimo šventę tiems, kurie galėjo pasveikti ir išgyventi geradarių paaukoto kraujo dėka.

Renginio metu padėką už paramą neatlygintinos donorystės skatinimui NKC direktorius Daumantas Gutauskas įteikė ir D. Nausėdienei.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jos \\\\\.../////

vietoj aš gėdyčiaus viešintis,ką jos vyrelis su Lietuva daro,pragarą daro.___Tai minkštakūniai beširdžiai bailiai be sąžinės.

,,,

daviau nemokamai kraujo 47 kartus, apie kvietimus negirdejau...

Idomu

Ar jau ima kraują.is paskiepytu?Gal kas žino .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS